Mezőgazdaság

Lesz hol tárolni a cigánylecsó alapanyagait

- Hirdetés
0 SharesHírek

2018. április 06., péntek • 15:17 Lesz hol tárolni a cigánylecsó alapanyagait

-- Hirdetés

Helyitermék-raktár létesül a baranyai Cserdiben. A baranyai településen prémium minőségű termékek készülnek.

Helyitermék-raktárat, hűtőházat, csomagolót is magába foglaló logisztikai bázist létesít Cserdiben 250 millió forintos európai uniós forrásból az önkormányzat – hangzott el a túlnyomó többségében cigány lakosságú baranyai községben tartott pénteki projektnyitón.

A község egyedülálló terméke, a cigánylecsó zöldség-alapanyagainak tárolásához is használják majd a mintegy 400 négyzetméter alapterületű létesítményt – mondta Bogdán László (független) polgármester.

Ismertetése szerint

budapesti éttermeket fognak kiszolgálni zöldségekkel innen, a hűtőház a község 50-60 kilométeres körzetében egyedülálló lesz, és hat embernek ad majd munkát.

Nagy Csaba, a Baranya Megyei Önkormányzat (BMÖ) közgyűlésének fideszes elnöke úgy fogalmazott: könnyű volt megítélni a projekt megvalósításához szükséges pénzt, ugyanis

az ötlet jó, a pályázat pedig valóságalapú.

A Baranya 4-es választókerület fideszes országgyűlési képviselő-jelöltje hangsúlyozta azt is, hogy a Cserdiben készülő termékek prémium minőségűek.

Bogdán László polgármester az MTI kérdésére elmondta: a tervek szerint még ebben az évben elkészül az új logisztikai központ. A település önkormányzata több mint 1,1 hektár területen termel számtalan paprika- és paradicsomfajtát, és korábban gondot okozott a tárolásuk, indokolta a beruházás szükségességét a településvezető. Évente mintegy 130 ezer kilogramm zöldséget termelnek, harminc étteremmel vannak kapcsolatban – fűzte hozzá.

agrotrend.hu / MTI

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>