Mezőgazdaság

Ma már nem hogy tavaszi, de szinte nyárias hőmérsékletű idő várható

- Hirdetés Hirdessen Ön is az idojosdas.hu weboldalon! Kapcsolat
0 SharesAktuális

2018. április 04., szerda • 07:14 Ma már nem hogy tavaszi, de szinte nyárias hőmérsékletű idő várható

Napos és felhős időszakok váltják majd egymást. A Dunántúlon viharos széllökésekkel számolni kell. Az ország nagyobb részén 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet a délutáni órákban.

Kontinensünk középső részei fölé anticiklon nyúlik be dél felől. Szerda estig a Kárpát-medence időjárásában nem várható lényegesen változás, délnyugati áramlással enyhe, száraz levegő érkezik fölénk.

Sok lesz a napsütés, kevés gomoly- és több fátyolfelhő lehet az égen. Csapadék nem várható.

A déli, délnyugati szél nagy területen erős, a Dunántúl északi és nyugati felén napközben viharos lesz.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint az erős délnyugati szelet az északnyugati országrészben – Kisalföld, Alpokalja, Veszprém – 70-75 km/h-s lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 22 fok között alakul.

Késő estére többnyire 9 és 16 fok közé hűl le a levegő, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Este nyugat felől megnövekszik a felhőzet, de reggel a Dunától keletre még kevés lesz a felhő. Hajnaltól a Dunántúlon kialakulhat elszórtan eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 6, 11 fok között alakul.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig

Csütörtökön nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Pénteken csökken a felhőzet, délutánra mindenütt megszűnik a csapadék. A hétvégén napos, száraz időre számíthatunk.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

Share
Tweet
+1
0 Shares
WordPress Security