Mezőgazdaság

Magára talált a mezőgazdaság az utóbbi években

- Hirdetés
0 SharesHírek

2018. március 06., kedd • 10:07 Magára talált a mezőgazdaság az utóbbi években

-- Hirdetés

A feldolgozás területén azért még van mit behozni.

Magára talált a mezőgazdaság az utóbbi években Magyarországon – mondta Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

A főigazgató elmondta, a rendszerváltás környékén jelentős változások történtek a mezőgazdaságban, ami a kibocsátás csökkenésével járt. Ugyanakkor az utóbbi évtized már inkább a sikerekről szólt: kiváló az alapanyag-termelés, vagyis az állattenyésztés és a növénytermesztés. Hozzátette, a feldolgozás területén még van mit behozni, és jelentős növekedést lehetne elérni például az élelmiszeripar fejlesztésével.

További tartalékok rejlenek például a precíziós technológiák alkalmazásában, vagy a gyengébb termőterületekre adaptálható módszerek kidolgozásában, és az öntözés fejlesztésében.

Prof. Dr. Gyuricza Csabát, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatóját a Digitális mezőgazdaság – AgroFIELD 4.0 konferencián kérdeztük a digitalizáció és a klímaváltozás következtében felmerülő kérdésekről – a felvételt ITT tekinthetik meg.

agrotrend.hu / MTI

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>