Mezőgazdaság

Magyarok Kenyere: a gazdaember jó cél érdekében örömmel adakozik

- Hirdetés
0 SharesHírek

2018. július 10., kedd • 10:40 Magyarok Kenyere: a gazdaember jó cél érdekében örömmel adakozik

-- Hirdetés

Már 8 éves a Magyarok Kenyere Program, tavaly pedig rekord mennyiségű búzát kaptak a rászoruló szervezetek.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) főszervezésében és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) együttműködésével megvalósuló jótékonysági kezdeményezés keretében a Kárpát-medencében összegyűjtött búzából készült lisztet szétosztják a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezeteknek.

2
A program támogatottsága évről évre növekszik – fotó: MTI/Sóki Tamás

2017-ben is minden eddigi rekordot megdöntött a 19 magyarországi megyéből és 12 határon túli régióból származó mennyiség:

a 2011-es 10 tonna után 2016-ban 515, 2017-ben pedig már 628 tonna adománybúza gyűlt össze. Még soha annyian nem vettek részt adományozóként a programban, mint 2017-ben: összesen 3969 ­– 2392 magyarországi, illetve 1577 határon túli – magyar gazda gyűjtött búzát.

A határon túli területek az elmúlt évekhez hasonlóan aktivitásukról tettek tanúbizonyságot, a 2016-os 100 tonnát 2017-ben jelentősen túlszárnyalva 155 tonnával járultak hozzá a jótékonysági kezdeményezés sikeréhez. A közreműködő malmok által megőrölt búza mintegy 380 tonna lisztet eredményezett, amelyet ismét a közel 80 ezer rászoruló gyermeket ápoló és gondozó szervezet kapott meg.

A liszt nagy részét 2017-ben is a program kiemelt kedvezményezettjei kapták, de a korábbi évekhez hasonlóan ismét lehetőség nyílt arra, hogy minden magyarországi megye karitatív szervezetei részesüljenek az adományokból.

3
Korinek László, a program ötletgazdája búzát önt egy nagy dézsába a Magyarok Kenyere Program javára gyűjtött búza összeöntéseko – fotó: MTI/Sóki Tamás

– Büszke vagyok a magyar gazdatársadalomra, akik nélkül a Magyarok Kenyere program ma nem lehetne az egész Kárpát-medencét átölelő jelentős kezdeményezés. Köszönöm mindenkinek és kívánom, hogy idén a tavalyinál is több magyar gazdálkodó érezhesse át a jótékonykodás felemelő érzését – mondta Győrffy Balázs NAK-elnök.

– A gazdaember jó cél érdekében örömmel adakozik lehetőségéhez mérten, hisz tudja, hogy ezáltal az elkövetkező nemzedékek számára is lehetőséget teremt annak érdekében, hogy megfelelő tudással felvértezve, szorgalommal és emberséggel szolgálják nemzetüket. Köszönet ezért minden adományozónak és mindenkinek, aki e nemes szándékok és törekvések megvalósításában közreműködött. A MAGOSZ és tagsága idén is mindent megad ahhoz, hogy sikeres legyen a program – hangsúlyozta Jakab István, a MAGOSZ elnöke.

agrotrend.hu / NAK

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez