Érdekességek

MÁR OKTÓBERBEN NAPIRENDI PONTRA KERÜLHET A KORHATÁRHOZ KÖTÖTT VEZETÉS JAVASLATA!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Már 5 éve is előterjesztették az időskorúak jogosítványával kapcsolatos terveket, azonban akkor ez nem került napirendi pontra kidolgozatlanság, hiányosságok miatt, most finomítottak rajta, és ezúttal már ősszel döntenek, ki vehet részt forgalomban, azonban ezúttal sikerült, lássuk a pontos részleteket , érveket!

Köztudott, hogy Magyarországon az utóbbi 6-8 évben elszaporodtak a 65 év felettiek által okozott személyautóval, és kerékpárral okozott balesetek ( más kérdés, hogy nem is olyan rég engedélyezték az ittasan történő közlekedést kerékpárral, egy bizonyos határértékig, és ez nem korhatárhoz kötött.)

A tervek szerint 68 éves kor az, amit határként húzhatnak meg, ezután csak nagyon szigorú egészségügyi vizsga, és megismételt KRESZ vizsga esetén lehet tovább gyakorolni a vezetést, a tervek szerint.

Kiemelt figyelmet fordítanak majd a hallás/látás vizsgálatra, neurológiai vizsgálatokra, tesztekre.

A jogosítvány megszerzésének alsó korhatára ezzel egy időben 16 éves korra módosulhat, vázolta fel egy magát megnevezni nem kívánó bizottsági Tag.

Sok ember értetlenül áll már a tervek előtt is, hiszen sok statisztika azt támasztja alá, hogy pontosan a 22-32 éves korosztály okozza a legtöbb balesetet Magyarországon, jellemzően pénteken, szombaton, disco napokon, ehhez társulnak még a “hétvégi” autósok, akik főúton 50 km/h sebességgel poroszkálva, másokat feltartva, és veszélyeztetve közlekednek hazánk útjain.

Az ilyen, és ehhez hasonló tervek több európai ország napirendi pontján szerepelnek már, és nem lenne meglepő, ha hazánk csatlakozna a kezdeményezéshez.

Amennyiben mások számára is érdekesnek találta a cikket, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az írás alatt található facebook, vagy egyéb jelre kattintva.

 

Csatlakozzon a beszélgetéshez