Mezőgazdaság

Marad a felhő és a csapadék is

- Hirdetés
0 SharesElőrejelzések

2018. július 08., vasárnap • 13:26 Marad a felhő és a csapadék is

-- Hirdetés

Ugyan lesznek kellemes napok a jövő héten is, de a fülledtség, az eső és a heves viharok, zivatarok is nagy eséllyel megmutathatják magukat.

fotó: OMSZ

Július 9, Hétfő

A Dunától keletre erősen és közepesen felhős időszakok egyaránt lesznek, a Dunántúlon pedig kevés lesz a felhő, ott több, keleten kevesebb napsütésre számíthatunk. A Dunántúlon néhol, keleten szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél több helyen megélénkül, helyenként meg is erősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Július 10, Kedd

Fátyol- és gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, a Tiszántúlon lehet zártabb a felhőzet, ott kevesebb napsütés valószínű. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakul ki zápor, zivatar. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, átmeneti szélerősödés csak zivatar környékén lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű.

Július 11, Szerda

Nyugat, északnyugat felől átmenetileg mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet. Hajnaltól kora délutánig a Nyugat- és Észak-Dunántúlon többfelé várható eső, helyenként zivatar, másutt záporok, zivatarok alakulnak ki. A szél északnyugatira fordul, és többfelé megerősödik, zivatar környékén viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 27 fok között alakul, de északnyugaton ennél hűvösebb is lehet, az Alföldön pedig 28, 30 fok is előfordul.

Július 12, Csütörtök

Reggelre jórészt megszűnik a csapadék, és napközben már gomolyfelhős, napos idő várható. Legfeljebb néhol lehet futó zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között várható.

Július 13, Péntek

Napos, gomolyfelhős idő várható, néhol, legnagyobb eséllyel délnyugaton zápor, zivatar lehet. A nyugati, északnyugati szelet erős széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű.

Július 14, Szombat

Napos, gomolyfelhős idő várható. Csupán néhol – főként északkeleten – lehet záporeső, zivatar. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.

fotó: OMSZ

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez