Mezőgazdaság

Marad a szeles idő, napsütés mellett záporokra is számíthatunk még

- HirdetésAktuális

2018. április 01., vasárnap • 07:13 Marad a szeles idő, napsütés mellett záporokra is számíthatunk még

-- Hirdetés

A napok óta Nyugat-Európa felett örvénylő ciklon hullámzó frontzónája fölénk húzódik, majd vasárnap lassan át is vonul felettünk. A front elvonulását követően viharos széllökésekkel áramlik be a hűvösebb levegő. Az ország északkeleti harmadában a tartósan felhős idő, a csapadék és a lehűlés együttes hatásaként vasárnap a legmagasabb hőmérsékletet nem dél körül, hanem reggel mérhetjük majd.

Nyugat felől csökkeni kezd a felhőzet, a déli órákig a Dunától keletre, estére már csak egészen északkeleten maradhat borult az ég. Egyre inkább csak keleten várható további jelentős – 5-10 mm – eső, a Dunántúlon a többórás napsütés mellett már csak futó záporok alakulhatnak ki.

Az északnyugati szelet a Délnyugat-Dunántúl és az Alföld északkeleti része kivételével viharos lökések kísérhetik, majd estére a legtöbb helyen veszít erejéből a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9 fok között, de általában 7 fok körül alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 16 fok között várható, az északkeleti tartósan felhős területeken reggel áll be a maximum.

Távolabbi kilátások hétfőtől csütörtökig

Hétfőn még sok gomolyfelhő képződik, amelyekből egy-egy zápor is kialakul. Később túlnyomóan napos, száraz időre van kilátás, és többfelé fúj majd erős, a Dunántúlon néhol viharos déli szél. Csütörtökön újabb hidegfront miatt lesz felhősebb idő, akkor szórványosan eső, zápor is kialakul.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>