Mezőgazdaság

Marad ma is a fülledt meleg

- Hirdetés

Legutóbb frissítveAktuális

2018. június 11., hétfő • 07:06 Marad ma is a fülledt meleg

Lényeges időjárás-változás hétfőn még nem várható. Hétfő estig a Kárpát-medencében marad a meleg, és zápor, zivatar is várható.

Az elmúlt napok során sokfelé hullott jelentős mennyiségű csapadék, sőt szombaton 24 óra alatt is helyenként 50-70 mm-t mértek az országban.

Marad ma is a fülledt meleg 2

Hétfőn továbbra is gomolyfelhős időre számíthatunk, nyugaton, délnyugaton várható a több napsütés. A Dunától keletre ugyanakkor több lesz a felhő, és elsősorban ott valószínű további zápor, zivatar, északkeleten heves zivatar is előfordulhat.

Az Alföldön és az Északi-középhegységben megélénkül a délnyugati szél, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökésekre is számíthatunk.

Marad ma is a fülledt meleg 3

Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzésében azt írja:

elszórtan, főként keleten és azon belül nagyobb számban az ország északi, északkeleti harmadában valószínű zivatarok előfordulása, amelyekhez egy-egy helyen felhőszakadás (> 30 mm) társulhat illetve északkeleten akár egy-egy heves zivatar (90 km/h feletti széllökés és jégeső, 2 cm feletti átmérővel) sem zárható ki a délutáni, esti órákban.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb. Késő estére 22 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

Este és éjszaka gyengén és közepesen felhős területek egyaránt lesznek. Az ország keleti felén fokozatosan egyre kevesebb helyen várható zápor, zivatar, de az északi megyékben még az éjszaka második felében is lehet csapadék. Gyenge marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatarok környezetében lehet. A késő esti 22, 27 fokról hajnalra 16 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Távolabbi kilátások keddtől péntekig

A több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, csupán az időszak legvégén lehet kevesebb a felhő. Zápor, zivatar több helyen és több alkalommal várható, néhol felhőszakadás is előfordulhat.

Marad ma is a fülledt meleg 4

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


Csatlakozzon a beszélgetéshez