Friss időjárásjelentés

Meddig fokozódik a hőség Békés, és Csongrád megyében?

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló napok igen nagy megterhelést jelentettek mindenki számára, Békés, és Csongrád megye szerte 35 fok körül tetőztek a napi maximum hőmérsékletek, lássuk, várható-e felfrissülés a folytatásban?

Rendkívül enyhe, 21 fokos reggelre, és szikrázó napsütésre ébredhettünk, a hőhullás rendkívül erős, és kitartó, már 11 napja van érvényben hőségriasztás, és az előttünk álló 3-4 napban nem várható enyhülés Békés, és Csongrád megye térségében, sőt, a nyár még csak most kapcsol rá igazán.

Az azori-anticiklon továbbra is távol tartja térségünktől az erősebb frontokat, ciklonokat, egy gyenge hidegfront ugyan eléri hazánkat a pénteki napon, azonban hatását inkább a Dunántúlon fejti ki, záporok, zivatarok formájában, de komolyabb lehűlés azokon a tájakon sem várható.

A mai napon nagyon komoly felmelegedés várható, a csütörtök délutáni órákra akár 36 fok fölé emelkedhetnek a hőmérsékletek, tartós lesz a mérsékelt délkeleti légáramlás, melynek segítségével egyre szárazabb, és forróbb légtömegek érik el Békés, és Csongrád megye térségét.

A péntek este érkező hidegfront térségünkben sem komolyabb csapadékot, sem említésre méltó lehűlést nem okoz majd, azonban jövő hét kedden egy erősebb hidegfront érkezhet, akkor már Békés, és Csongrád megyében is megnő a záporok, és zivatarok esélye, és több fokkal mérséklődhet a kánikula.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Csatlakozzon a beszélgetéshez