Friss időjárásjelentés

Meddig marad a kánikula Békés, és Csongrád megyében?

- Hirdetés
192 Shares

A várakozásoknak megfelelően a nyár ma sem hazudtolta meg magát, keményen a gázpedálra taposott, Békés, és Csongrád megye szerte 35 fok körül tetőztek a hőmérsékletek, a java még hátra van, lássuk, mi várható a folytatásban!

Az előttünk álló éjszaka elviselhetetlenül melegnek ígérkezik, légmozgás sem enyhít “szenvedéseinken” , a reggeli órákra mindössze 22 fokig süllyednek a hőmérsékletek, másodfokú hőségriasztás van érvényben megyéinkben, és a csütörtöki, valamint pénteki napon tetőzik a hőség.

-- Hirdetés

Sajnos a kedd éjszaka délibe fordult légáramlás a mediterrán térségből még az eddiginél is forróbb légtömegeket  sodort térségünkbe, így a csütörtöki, valamint pénteki napon megdőlhet az idei melegrekord, 36-37 fok várható az említett napokon Békés, és Csongrád megye térségében.

Nem lehet elégszer kihangsúlyozni a megfelelő folyadékbevitelt, és nagyon ügyelni kell a napozással, de inkább kerülni, hiszen rendkívül erős az UV sugárzás, súlyos égési sérüléseket szenvedhetünk akár 30 perc leforgása alatt is.

Csütörtökön némi gomolyfelhőképződés ugyan megfigyelhető lesz, azonban csapadék nem várható, a pénteki este folyamán egy gyenge hidegfront súrolja ugyan térségünket, de említésre méltó csapadékra minimális az esély.

A szombat mérsékelten meleg időt tartogat 32 fokkal, azonban vasárnaptól újra támad a kánikula.

A legfrissebb számítások szerint jövő hét kedden érkezhet egy erősebb hidegfront Békés, és Csongrád megye térségébe, ami “leszámolhat” végre a térségünket sújtó hőhullámmal.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

A piros harangra kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, ebben az esetben mindig elsőként értesülhet Békés, és Csongrád megye friss időjárási információiról.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

-- Hirdetés
192 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez