Friss időjárásjelentés

Meddig tart a hőség Békés, és Csongrád megyében?

- Hirdetés

Aki rosszul viseli a meleget, annak bizony most ez az első kérdése ami a főcím, pedig enyhe arcát mutatja a nyár, Békés, Csongrád megye szerte is igen enyhe heteken vagyunk túl, lássuk, milyen időjárás várható, majd a folytatásban térségünkben.

A főcím kissé furcsa, mert kellemes napokon vagyunk túl, hiszen alig értük el a 30 fokot Békés, Csongrád megye térségében s hőség még sincsen, hőségriasztás kiadására se volt szükség, azonban szombaton már a napi középhőmérsékletek  indokolttá tehetik a hőségriadót Békés, és Csongrád megyében is.

Ha a napi középhőmérsékletek elérik, vagy meghaladják a 25 fokos értéket legalább egy napig, akkor van erre szükség, nagyon erős lesz az UV sugárzás szombaton, a napozás nem kifejezetten ajánlott, csak rövid ideig, maximum 15 percig, naptej használata ajánlatos, a faktorszám minél magasabb, annál kevésbé kell másnap kellemetlen “mellékhatásokkal” számolnunk.

Szombaton a napsütésé a főszerep, és vasárnap is kiváló időjárásban lehet részünk, s akkor már súroljuk a hőség határát, szombaton 32-33, vasárnap már 34-35 fok várható Békés, Csongrád megye térségében, s igen enyhe éjszakák várnak ránk, reggelenként 15-16 fok várható, jelentős légmozgás nélkül s az előttünk álló hétvégén csapadék sem várható térségünkben.

Hőhullámról azért még nem beszélhetünk, hétfőn már egy hidegfront érkezik hazánk térségébe, Békés, s Csongrád megyét is súrolja majd, s azonban hevesebb zivatarok inkább ezúttal a Balaton na és az Északi-középhegység térségében várhatóak, s egy-egy akár hevesebb zivatargóc elérheti Békés, Csongrád megye tájait is, de erre most kicsi az esély.

Hétfőn már a hidegfront mögött hűvösebb légtömegek áramlanak ismét térségünkbe, így a vasárnapi 35 fok után hétfőn már csak 29-30 fokot mérhetünk, a hidegfront megálljt parancsol a hőhullámnak, s már az addigi déli légmozgást először északnyugati, majd északkeleti váltja, így hőérzetünk kellemes lesz már a jövő hét első napjaiban.

Kissé aszályos időszak áll előttünk, de mérsékleten meleg időjárással számolhatunk a jövő héten, részben egy hétfőn kiépülő anticiklonnak köszönhetően.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.