Friss időjárásjelentés

Meddig tart a hőség Békés, és Csongrád megyében?

- Hirdetés

Mindenki a nyarat hiányolta, hát megkaptuk rendesen, s a keddi nap folyamán már 32 fokot mérhettünk Békés, és Csongrád megye szerte, a hőség még csak most jön, ez volt a kezdet, lássuk is milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A keddi napon a délutáni órákban Románia térségében labilissá vált a légkör, Békés, és Csongrád megye tájain megélénkült a délkeleti légmozgás, felhők érkeztek, és megyéink déli részein komolyabb zivatarok vonultak át, Makó, és Tótkomlós térségében jégesővel, de Szeged térsége sem maradt ki.

Az előttünk álló kedd éjszaka igen enyhének ígérkezik, a szerda reggeli órákra mindössze 18 fokig süllyed a hőmérséklet, a légmozgás tovább mérséklődik, s a délkeleti szél segítségével még az eddigieknél is már jóval szárazabb, és melegebb légtömegek érkeznek, így a szerdai napon akár elérhetjük a 33-34 fokot is, s mely már másodfokú hőségriasztás elrendelését is szükségessé teheti.

Sem a szerdai, és sem a csütörtöki napon nem várható csapadék, és a légmozgás is mérsékelt marad, így Békés, Csongrád megye szerte komoly kánikulának nézünk elébe, pénteken akár a 35 fokot is elérhetjük ami már a harmadfokú hőségriasztás állapotát idézi elő.

Csak indokolt, és halaszthatatlan esetben tartózkodjunk a napon, extrém magas UV sugárzás várható, és akár 15 perc alatt komoly égési sérülést szenvedhetünk aki teheti, vészelje át ezeket a forró nyári napokat vízparton, vagy hűtött, klimatizált helységben.

Hétvégén jöhet csak a felfrissülés, a vasárnap délutáni órákban már egy igen erős hidegfront éri el Békés, Csongrád megye térségét, és a hét utolsó napján akár hevesebb zivatarokkal is számolnunk kell, a lehűlés sem marad el, 6-7 fokot visszaesnek a napi maximumok a jövő hét elején.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.