Friss időjárásjelentés

Meddig tart a szép időjárás Békés, és Csongrád megyében?

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Egyre több embert foglalkoztat, hogy mikor áll vissza időjárásunk a megszokott kerékvágásba. Békés, és Csongrád megye szerte az átlagosnál jóval magasabb értékeket mérhettünk az elmúlt hetekben, lássuk a folytatást!

Ha késve is, de lassan beköszönt az igazi ősz térségünkben is, a tartós délkeleti légáramlás utánpótlása megszűnik, szerdától északkeletibe módosul, és az eddigieknél jóval hidegebb légtömegeknél áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe, és beköszönt az igazi ősz.

Az előttünk álló hétfői napon sem csapadéktól, sem jelentősebb légmozgástól nem kell tartanunk, a napi maximum hőmérsékletek 17 fok körül tetőznek, a napsütésé lesz a főszerep.

A keddi naptól szelesebbre fordul időjárásunk, felhőátvonulások lesznek ugyan, de csapadék továbbra sem várható, ami nagy baj, mert lassan 10 hete tart az aszály, ami például a mezőgazdaságban igen nagy károkat, és időveszteséget okoz.

Szerdától kezdődik meg a hideg levegő beáramlása a Kárpát-medencébe, és Békés, valamint Csongrád megye térsége sem lesz ez alól kivétel, a hét második felében a napi maximum értékek már csak 12 fok körül alakulnak majd, és csütörtöktől az éjszakai fagyok gondolatával is meg kell barátkoznunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.