Friss időjárásjelentés

Mediterrán ciklon érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Búcsúzik a szép időjárás Békés, s Csongrád megyétől, és a tartós napsütés is, sajnos ismét csapadékos idő várhat egy mediterrán ciklon érkezésének köszönhetően, és mozgalmas nap áll előttünk, így lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Tegnap még eseménymentes, késő őszi időjárásban lehetett része Békés, és Csongrád megye lakóinak, de az éjszaki órákban már a mediterrán ciklon felhőzete megközelítette térségünket, és ennek is köszönhető részben, hogy viszonylag enyhe szerda reggelre ébredhettünk, 7 fokot mutattak a hőmérők.

Mérsékelt északkeleti légmozgás jellemző, ami ez esti órákhoz közeledve Békés, s Csongrád megye szerte élénkülni kezd, nem fog megerősödni, a mai naptól fokozatos lehűlés kezdődik, kedden még 17, s szerdán már csak 15 fokon tetőznek a napi maximum hőmérsékletek, és a lehűlés tovább folytatódik így hétvégén már csak 12 fok várható a nappali órákban, és erősödni fog az éjszaki lehűlés is.

Már a szerda déli órákhoz közeledve csapadékhullás kezdődik Békés, és Csongrád megye tájain, s ezúttal a komolyabb mennyiségű csapadék Csongrád megye tájain várható s de Békés megye se marad szárazon bizony kiadós csapadék várható a ciklonból, Csongrád megye tájain 10 mm-t meghaladó eső várható, és ezzel szemben Békés megyében 6-8 mm esővel számolhatunk, de lesznek területek is, s ahol a lehulló eső mennyisége kissé meghaladja a megadott határértékeket.

A csapadékhullás még átnyúlik a csütörtök délutáni órákra is, és további esővel, akkor már inkább kisebb záporokkal kell számolnunk, azonban a napsütés nem tér vissza a csütörtöki napon, folytatódik a lehűlés ami csak fokozódni fog, hiszen pénteken már tisztulni fog az égbolt, erősödik majd az éjszakai lehűlés is.

Péntek estétől már tovább mérséklődik az amúgy sem erős légmozgás, és fokozódik majd a ködképződés, ami jelentősen növeli balesetveszély kockázatát, óvatosan az utakon, s főleg hétvégén, időjárásunk ködös jellege hétvégén is megmarad, tovább erősödik az éjszakai lehűlés, ennek köszönhetően a köd fagyközeli értékekkel párosulhat, ami nem jó “párosítás”, hétvégén már csak 12 fokot mérhetünk a nappali órákban, még a sok napsütés ellenére is.

S jelentősebb felmelegedés az előttünk álló napokban nem várható, és órákon belül érkezik a mediterrán ciklon, és csapadékzónája, kellemetlen szerda áll előttünk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.