Friss időjárásjelentés

Mediterrán ciklon érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Sajnos időjárásunk nem kegyelmez az ünnepi készülődésnek, és időszaknak se, rendkívül kellemetlen, és egyben könyörtelen időjárásban lehet része Békés, és Csongrád megye lakóinak, s a folytatás se túlbiztató ugyanis az előttünk álló hétfői napon egy erős mediterrán ciklon éri el térségünket, s lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A mai napon igen nagy hőkülönbség alakult ki hazánk két vége között, és míg Sopron környékén 5, addig Békés megyében 13 fokon tetőztek a hőmérsékletek, de a szélirány is igen változatos képet mutat és azért mert Békés, Csongrád megye térségében még kissé élénk délkeleti szél jellemző, a Dunántúl északi tájain már igen erős északnyugati szél fúj, ott már megkezdődött a hideg légtömegek beáramlása.

A mediterrán ciklon előfelhőzetéből már szórványos csapadék hullott Békés, és Csongrád megye tájain, s azonban ez még csak a kezdet, a ciklon fő csapadékzónája még csak hétfőn érkezik és helyenként jelentős esővel kell számolni, kisebb körzetekben a 15 mm-t is meghaladó eső hullhat.

A lehűlés a Dunántúlon nem áll meg, a hideg légtömegek Békés,és Csongrád megye felé tolódnak és így a vasárnapi 13 fokhoz képest hétfőn már csak 7 fokot mérhetünk, fontos megjegyezni, hogy a légmozgás is a hétfő délutáni órákban megerősödik, egy-egy viharos, 50-55 km/h-t meghaladó széllökés is befuthat ez pedig veszélyt jelenthet a közlekedőkre, az erős széllökések vastagabb ágakat is leszakíthatnak, és sajnos házak tetőszerkezetében is kárt tehetnek.

A keddi nap első felében is még erős széllel, és szórványos esővel kell számolnunk, s a ciklon csak kedden az éjszakai órákban hagyja el térségünket, összegezve igen kellemetlen napok állnak előttünk.

A légköri helyzet csütörtökre normalizálódik, Békés, és Csongrád megye szerte mérséklődik a légmozgás, egyre több napsütés várható, nagy lesz a párásság, csütörtöktől visszatérnek az éjszakai fagyok is, sajnos ismét erősödik a ködhajlam, s így pedig csütörtöktől is igen veszélyes útviszonyokkal számoljunk Békés s Csongrád megye térségében.

Havazás, vagy jelentős felmelegedés az előttünk álló napokban nem várható tehát hétfőn érkezik a ciklon és hétfő délutántól igen erős széllökésekkel számolhatunk Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.