Friss időjárásjelentés

Mediterrán ciklon érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Akiknek elege van a frontok áradatából, azoknak van egy még rosszabb hír s a mediterrán térségben erős ciklonképződés indult meg, ami Békés, és Csongrád megye térségébe is komoly csapadékot szállít, és így az előttünk álló napok több, mint kellemetlen időjárást tartogatnak számunkra, lássuk is a folytatást.

A mögöttünk álló hétfői napon sok napsütésben, erősen szeles időjárásban lehetett részünk, és csapadék nem hullott, az erős déli áramlásnak köszönhetően dinamikus felmelegedés következett be, s 14-15 fokon tetőztek a hőmérsékletek.

Igazán enyhe 6 fokos reggelre ébredhettünk, a mediterrán ciklon felhőzete már elérte Békés, és Csongrád tájait a kedd délelőtti órákban erős légmozgás várható akár 50 km/h-t meghaladó széllükések is lehetnek ami még ugyan nem számít viharosnak, de jelentősen rombolja hőérzetünket.

Ennek ellenére igen enyhe napra számíthatunk, tetőzik a melegedés, délután 17 fok várható ami ilyenkor március első napjaiban nem megszokott, ahogyan a mostani tél, hiszen havat csak mutatóban láttunk.

A kedd délutáni órákra megérkezik a mediterrán ciklon csapadékzónája, ami igen jelentősnek ígérkezik s Békés, valamint Csongrád megye térségében szerda estig akár 20 mm-t meghaladó esővel számolhatunk. Erős lehűlés kezdődik, míg kedden 17, szerdán már csak 8 fok várható a nappali órákban.

Hideg-meleg légrétegek keverednek, akár kisebb körzetekben zivatarok is kialakulhatnak, felhőszakadás sem kizárt, ott akár  a 30 mm-t is elérheti a lehulló csapadék mennyisége 24 órán belül.

A ciklon csütörtökre elhagyja Békés, s Csongrád megye térségét, mérséklődik a légmozgás, tisztul már az égbolt, a déli légmozgás északnyugatiba módosul, így visszatérnek az éjszakai fagyok Békés, és Csongrád tájaira.

Péntek este újabb, jelentős csapadékzóna érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, és így kifejezetten kellemetlen, barátságtalan időjárásra számíthatunk az előttünk álló napokban, nappalonként 9-10 fokon tetőznek a hőmérsékletek, és ez igaz lesz egészen szombatig.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.