Friss időjárásjelentés

Mediterrán ciklon érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Időjárásunk szeszélyessége nem ismer határokat, már napról-napra nagy időjárási szélsőségek jellemzik Békés, és Csongrád megye időjárását, ezúttal egy mediterrán ciklon érte el hazánk térségét, amit mi sem úszunk meg szárazon, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

Mivel a hónap első felében közel 50 mm csapadék hullott Békés, és Csongrád megye térségében, így azért elmondhatjuk, és hogy szerencsére a ciklon csak érinteni fogja tájainkat, bár most jelentősebb eső inkább Csongrád megyében várható, a nyugati részeken akár 10-15 mm esővel is számolniuk kell az ott élőknek.

Békés megye a ciklon szélébe esik bele, s így azért a déli órákat követően Békés megye középső részein is számíthatunk szakaszos esőkkel, záporokkal, szokatlanul enyhe időjárásban lehet részünk, és ez részben a felhős égboltnak, valamint a tartós délnyugati áramlásnak köszönhető majd.

A reggel ugyan igen csípős volt, 5 fokra ébredhettünk, de kedd délután 18, szerdán már 20 fok várható, s ez november közepén igen ritka és sajnálatos jelenség, és ráadásul az előttünk álló napokban továbbra is extrém magas délutáni hőmérsékletek várhatóak, és egészen hétvégéig 20 fok közelében tetőznek majd a napi maximum értékek.

A kedd déli óráktól érezhetően megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati légmozgás, ami segíti a további meleg légtömegek feláramlását Békés, és Csongrád megye térségébe.

Szerdán pedig már egy-egy igen erős, 45-50 km/h-t meghaladó széllökés is befuthat, és a légmozgás csak csütörtöktől mérséklődik majd, de így is élénk marad.

Az éjszakák is sokat enyhülnek, még pár napja fagypont közelébe süllyedtek a hőmérsékletek, s azonban az előttünk álló napokban már enyhe reggelek várnak ránk, 10 fok körüli értékekkel, ami november ezen időszakában szintén igen szokatlan, és ritka jelenség.

Péntektől a mérséklődő légmozgásnak köszönhetően jelentősen erősödik a ködhajlam Békés, s Csongrád megye szerte sűrű ködmezők képződnek, így pénteken óvatosan az utakon a reggeli órákban.

Jelentősebb lehűlés majd csak a jövő hét elejétől látszik körvonalazódni, de még a tél mesze van.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.