Friss időjárásjelentés

Mediterrán ciklon közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés
0 Shares

Elmondhatjuk, hogy a mögöttünk álló hetek Békés, és Csongrád megye szerte eseménytelenül teltek, és ugyan időjárásunk télies jelleget öltött, azonban még az idei első komolyabb havazásra várnunk kell, így lássuk is, mire számíthatunk a folytatásban.

A tavalyi évhez képest jóval hidegebb novemberen vagyunk túl, s a hőmérsékletek a tavalyi évhez képest közel 4 fokkal maradtak alul, minden jel arra utal, hogy jóval hidegebb, és csapadékosabb télnek nézünk elébe, így a hólapátot se rejtsük nagyon mélyre, az idei évben még jó szolgálatot tehet.

Már szombat este kisebb havazás volt tapasztalható Békés megye több településén, s azonban az enyhén pozitív hőmérséklet miatt a hó nem maradt meg, és 1-2 cm hó csak az Északi-középhegység magasabban fekvő pontjain hullott.

Ausztria, és Szlovénia síterepei kiváló állapotban, vastag hótakaróval várják a síelés szerelmeseit viszont sajnos a jelenlegi vírushelyzet könnyen lehet, hogy az idei szezonra keményen rányomja bélyegét.

Az előttünk álló napokban hétfőtől jelentősen erősödnek majd az éjszakai fagyok, bizony ónos szitálások is előfordulnak majd, így ez jelentős veszélyt jelent a közlekedésre, kanyarokban, s erdősávok mentén is, és a mérsékelt légmozgásnak, és magas páratartalomnak köszönhetően a ködmezők újra megjelennek, s így nagyon óvatosan az utakon, vigyázzunk egymásra, gyenge hószállingózások is elfordulhatnak.

Nagyobb mennyiségű, és megmaradó hóréteggel nem kell számolnunk Békés, s Csongrád megye tájain. A szerdai napon egy mediterrán ciklon érkezik, azonban megélénkül a déli légmozgás, ezáltal sajnos az eddigieknél enyhébb légtömegek érkeznek, így a szerdai napon jelentős mennyiségű csapadék várható, azonban a melegedésnek köszönhetően hiába fog kezdeteben havazni, megmaradó hóréteggel nem kell számolnunk, csak hazánk magasabban fekvő pontjain.

Szerdáig marad a zord, télies, ködös időjárás, azonban a hét közepétől enyhébb légtömegek érkeznek, és a légmozgás is megélénkül, így mérséklődnek az éjszakai vagyok, napról-napra melegedés tapasztalható így jövő hét pénteken már akár 10 fok köré emelkedhetnek majd a nappali hőmérsékletek, és egyre több napsütésben lehet majd részünk Békés, és Csongrád megye szerte.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares