Mezőgazdaság

Még mindig a felhőké a főszerep, és ma még eshet is

- HirdetésAktuális

2018. április 17., kedd • 07:08 Még mindig a felhőké a főszerep, és ma még eshet is

-- Hirdetés

Sok lesz felettünk a felhő, és kissé mérséklődik a felmelegedés, bár még továbbra is az átlagosnál enyhébb időre számíthatunk.

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, átmenetileg, rövid időszakokra vékonyodhat el, szakadozhat fel a felhőzet, majd estefelé északnyugaton már kevesebb lehet a felhő. Elszórtan várható záporeső.

Az északi szél napközben a Dunántúlon, este északkeleten megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között várható, a Tiszántúlon lehet a melegebb.

Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15 fok lesz.

Szaharai por Magyarország felett – 2018. április 15-én, a későesti óráktól szaharai por érkezett Európa fölé, amelyet hazánk felett is detektálni, azaz mérni tudtak. Az Észak-Afrikából kiinduló, és Európa nagy részét beterítő „porfelhő” – szerencsére ritkán előforduló –, nagymértékű légköri átlátszóság-csökkenést okoz hazánk felett is. A poros-homokos légtömeg kedden nap végéig felettünk is marad, sőt, sőt a homok koncentrációja kissé tovább nőhet. Az időjárás előrejelzés szerint szerdán lesz majd a légtömeg-váltás, és ez hozza majd a levegő "tisztulását".

Szaharai por a hajnali eső után egy autón Nagykanizsán 2018. április 16-án – fotó:MTI

Szerda hajnalra felszakadozik, csökken a felhőzet, és így holnap napközben már napos idő valószínű. Reggel helyenként még záporeső előfordulhat. Az északi, északkeleti szél megerősödik, a Tiszántúlon viharossá is fokozódik, az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Távolabbi kilátások szerdától szombatig

Általában gomolyfelhős, napos idő várható. Csapadék nem valószínű. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 15 fokról 6, 11 fok közé csökken. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18, 23 fok között alakul.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>