Friss időjárásjelentés

Megdöbbentő reggel vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Bizony, időjárásunk nem viccel, már szerda hajnalban is Békés, s Csongrád megye több pontján gyenge fagy volt tapasztalható s ez még nem a jéghegy csúcsa, csütörtök reggel meglepő élményben lesz részünk, a reggeli órák bizony a telet idézik majd, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A szerdai napon a számításoknak megfelelően a napsütés dominált, csak a Dunántúlon, és a Duna-Tisza közén fordultak elő felhőátvonulások, azonban csapadék nélkül, és Békés Csongrád megye térségét élénk északkeleti légmozgás jellemezte, 13 fokon tetőztek a napi maximum értékek.

A szerda esti órákban mérséklődik, szinte eláll a nappal még élénk északkeleti légmozgás, derült éjszaka áll előttünk, a légmozgás mérséklődését követően hirtelen zuhanni kezdenek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, kellemetlen éjszaka áll előttünk.

A derült égbolt, valamint a mérséklődő légmozgás megteszi “hatását”, aminek sokan nem fognak örülni, a Kelet-európai-síkság felől fagyos légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe, a reggeli órákra akár -3 fok köré süllyedhetnek a hőmérsékletek, ami már a gyümölcsösökben, s kertekben is igen jelentős kárt okozhat.

Az erős lehűlés részben annak tudható be, hogy egy masszív anticiklon helyeződik térségünk fölé, és így a légnyomási értékek stabilizálódnak, és ennek következményeként a széltevékenység is minimalizálódik.

Csütörtökön, a fagyos reggelt követően sok napsütés várható, 15 fokon tetőznek a maximum értékek, az anticiklon jelenlétének köszönhetően csapadék, és jelentős légmozgás nem várható.

Péntek hajnalban már enged a fagy a szorításból, a hét utolsó napjának reggelén 0 fok várható a reggeli órákban, melegedés kezdődik, s az előttünk álló hétvégén már ismét 20 fok körüli értékeket mérhetünk  Békés, és Csongrád megye térségében.

Örömünk azonban korai, jövő hét hétfőn egy hidegfront érkezik, és újabb, erős lehűlés kezdődik, és így a tél nagyon nehezen adja meg magát.

Az előrejelzés osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.