Friss időjárásjelentés

Meglepő időjárás köszönt be Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Már az ősz időjárása is a rendkívüli aszállyal sokak számára igen nagy meglepetést okozott,  de egy újabb meglepő időjárási helyzet kezd kibontakozni Békés, és Csongrád megye szerte, kicsit beleszippanthatunk a tavasz illatába, lássuk a folytatást!

Még mindenki fejében élénken él az erősen szeles keddi nap, amikor még a télikabát is kevés volt, azóta mindössze 1 nap telt el, és minden jel arra mutat, hogy hétvégén már akár pulóverben “rohangálhatunk”, hiszen lassú, de hosszú melegedési folyamat indul meg.

A szerdai napon már mentesültünk az erős szél hatása alól, 7 fokon tetőztek a napi maximumok, igazán kellemes napon vagyunk túl, időjárási szempontból.

Anticiklon épül ki a Kárpát-Medence térségében, így napokig tartó nyugodt, a pénteki naptól eltekintve jelentős széltől mentes napok elé nézünk, és mint említettem, lassú, fokozatos, melegedő folyamat indul meg Békés, és Csongrád megye térségében, amit eleinte az északkeleti légmozgás hátráltat majd.

Az előttünk álló napokban egyértelműen a napsütésé lesz a főszerep Békés, és Csongrád megye szerte, és ugyan kisebb felhőátvonulások is előfordulhatnak, azonban említésre méltó csapadék nem várható a hét hátralévő részében.

Napról-napra emelkednek majd a hőmérsékletek is, így vasárnap már akár 12 fokot is mérhetünk, de a szélcsendes, és napos időjárásnak köszönhetően a hétvégén hőérzetünk akár 16-17 fok körül is mozoghat majd, azonban ügyeljünk a megfelelő öltözködésre, ilyenkor a legkönnyebb megfázni.

Igen nagy lesz a hőingadozás éjszakák is nappalok között, mértéke meghaladhatja a 10 fokot, pénteken már az éjszakai fagyoktól is búcsút veszünk, azonban hétvégén az éjszakai órákban jelentősen nő majd a ködképződési hajlam Békés, és Csongrád megye szerte.

Azért ne igyunk előre a medve bőrére, ugyan az előttünk álló napokban tavaszias időjárásban lehet majd részünk, azonban a télnek még bőven vannak tartalékai.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.