-Hirdetés-

Meglepő reggelre ébredhet Békés, és Csongrád megye lakossága! Részletek!

A mögöttünk álló szerdai napon átvonult a ciklon Békés, és Csongrád megye térségén, a várakozásoknak megfelelően igen jelentős csapadékot hagyva maga mögött, lássuk a folytatást!

Ahogyan a főcím is mutatja, érdekes csütörtök reggelre ébredhetünk. Érdemes reggel kissé “ősziesen” öltözködni, hiszen a távozó ciklon mögött erősebben meghűl majd a levegő, 8 fokra ébredhetünk, és a tisztuló égbolt, valamint a mérséklődő délnyugati szél következtében nagy lesz a párásság, lakott területen kívül pára, és ködmezők is képződhetnek.

Érdemes óvatosan autózni, a lakott területeken kívül nyomokban jelentkező pára, és ködmezők növelik a balesetek bekövetkezési kockázatát.

A csütörtöki napon néhány órás napsütéssel számolhatunk ugyan, azonban igen sok lesz a felhőátvonulás, 22 fokon tetőznek  a napi maximum értékek, szerda éjszaka, és csütörtökön nappal is számolnunk kell még záporok kialakulásával, így az esernyőt nem árt magunknál tartani, ” hasznos barát lehet”.

A délnyugati légáramlás állandósulni látszik, lassú felmelegedés kezdődik Békés, és Csongrád megye szerte, és a pénteki, valamint szombati napon ismét számolni kell gomolyfelhő képződéssel, ismét nő, a záporok, valamint zivatarok kialakulásának kockázata.

Az igazi nyárias időjárás azonban nem tér vissza térségünkbe, a hét hátralévő részében 30 fok feletti hőmérsékletekkel nem kell számolnunk, élénk nappali légmozgással annál-inkább!

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

A időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Shares 143