-Hirdetés-

Meleg, majd hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

A mögöttünk álló hétfői nap a szórványos kisebb esők jegyében telt, és a folytatás sem túl biztató, bár a tavaszias hőmérsékletek maradnak, azonban igen változatos időjárás áll előttünk.

A frontérzékenyekre bizony alaposan rájár a rúd az előttünk álló 48 órában, először egy meleg, majd egy hidegfront éri el Békés, és Csongrád megye térségét, így kellemetlen órák, napok állnak előttünk.

Az előttünk álló éjszaka enyhének, de szakaszosan csapadékosnak ígérkezik, ennek köszönhetően enyhe lesz a reggel, 3 fokra ébredhetünk, mérsékelt nyugati légmozgás lesz jellemző, ez segíti a melegfront terjeszkedését.

A kedd délelőtti órákban még mérsékelt intenzitású, kisebb csapadékhullás várható, elkél az esernyő, majd némi napsütést követően érkezik a hidegfront, ezzel egy időben az addigi nyugat légmozgást északnyugati váltja, a déli órákhoz közeledve árnyalatnyit megélénkül a szél.

Késő délután már inkább átmeneti záporok jellemzik térségünket, a keddi nap folyamán összességében újabb 3-5 mm csapadék várható Békés, és Csongrád megye térségében.

Szerda hajnalban távozik a hidegfront, ennek azonban gyenge éjszakai fagy lesz az ára, azonban csak átmeneti, gyenge fagyról beszélhetünk, szerdán már egyre több napsütés várható, azonban még számolnunk kell felhőátvonulásokkal.

Semmi kétség, nehezen érkezik a tavasz, azonban a napi maximum értékekre nem lehet panaszunk, kedden +10, szerdán már +14 fok várható a délutáni órákban.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

165 Shares