Friss időjárásjelentés

Meleg, majd hidegfront közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

A mögöttünk álló mozgalmas hét után végre kellemesebb napok vártak Békés és Csongrád megye lakóira bár voltak felhőátvonulások, de csapadék sehol nem hullott ezen a héten két front érkezik, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A mögöttünk álló hétfői nap kissé felhősen kezdődött, de azért kevés napsütésben is lehetett részünk, 12 fokon tetőztek a hőmérsékletek, ami ilyenkor teljesen átlagosnak mondható, és mérsékelt szél jellemezte térségünket, ennek ellenére hőérzetünk is kiválóan alakult.

A keddi napon egyértelműen a napsütésé lesz a főszerep, mérsékelt északnyugati szél társul hozzá, és így időjárási szempontból kiváló napnak nézünk elébe, örömünk, és a zavartalan napsütés nem tart sokáig, s mert a késő délutáni órákban egy melegfrontnak köszönhetően erős felhősödés kezdődik, s azonban még csapadék nem várható Békés, és Csongrád megye tájain, 14 fok várható a délutáni órákban.

Kedd éjszaka az északnyugati légmozgás már délnyugatiba módosul és bár szerdán már kissé visszaesnek a hőmérsékletek, és kevés csapadékkal is számolhatunk a délutáni órákban, ez csak átmeneti állapot lesz mert a front gyorsan, szinte észrevétlenül átrobog térségünk felett, de azután dinamikus felmelegedéssel kell számolnunk, jöhet az év legmelegebb napja, mert csütörtökön akár a 20 fokot is megközelítjük majd és ez elmondható a pénteki napunkról is.

Pénteken az esti órákban azonban szélerősödés kíséretében megérkezik a hidegfront is ennek köszönhető hogy pénteken még 20, szombaton már csak 10-11 fokon tetőznek a hőmérsékletek s csapadék is várható melynek mennyisége Békés, és Csongrád megyében 3-5 mm-nek ígérkezik, nem lesz tetemes.

Ennek ellenére, a lehűlés drasztikusnak mondható, hisz egy napon belül 10 fokot esnek a hőmérsékletek, ami még az egészséges szervezetre is terhelőleg hat, és a frontérzékenyek is megérzik majd jelentősen.

Vasárnap érezhetően megélénkül az északkeleti légmozgás, vasárnap, és hétfőn hajnalban már fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében a hajnali órákra.

Összegezve mozgalmas napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira, de azért nem panaszkodhatunk mert hőmérsékleti szempontból enyhe időjárásra számíthatunk, és jelentős csapadék sem érkezik s lehet hogy valóban itt a tavasz, de még az időjárás megtréfálhat minket március végén.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.