Érdekességek

Mészáros Lőrinc nem aprózta el, alaposan bevásárolt!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Bizony a jóból soha nem elég, így vannak ezzel hazánk ismert emberei, ahogy a mondás szól ” van az a pénz” Mészáros Lörinc gondolt egyet, és vásárolgatott, nem is akármit, lássuk mit vett!

Az eddigi öt mellé újabb három borászati cég került Mészáros Lőrinc multimilliárdos felcsúti polgármester érdekeltségébe – írja a Zoom.hu.

A portál szerint az új szerzemények a Badacsonyi Pincészet Kft., a Tihanyi Borászati Kft., illetve a Tihany-Vin Kft. Mindegyikben néhány napja jegyezte be a cégbíróság tulajdonosnak a Mészáros-família agrárérdekeltségeit összefogó Búzakalász 66 Felcsút Kft.-t.

Néhány hete arról számolt be a Zoom, hogy a zánkai Canter Borház Kft. tulajdonosaként jelent meg Mészáros családi cége, a Búzakalász 66. Ez nem is azért volt izgalmas fejlemény, mert az ország egyik legmodernebb szőlőfeldolgozójáról és pincészetéről van szó, hanem mert a magyarországi milliárdosok közül Demján Sándort vásárolta ki, márpedig őt addig magasabban jegyezték becsült vagyona alapján Mészárosnál.

A Zoom.hu szerint az újonnan megszerzett három cég ugyancsak Demján portfóliójából került Mészároshoz, és minden bizonnyal már hónapokkal ezelőtt.

A borászatok közül már Mészárosé lett a bodrogkeresztúri Dereszla Bortermelő Kft., a Dereszla Sparkling Kft., a Henye Borászat Kft., illetve a Tokaj-Major Bortermelő Kft. A megszerzett három új zánkai, illetve tihanyi boros cég forgalma tavaly együttesen nem érte el a 100 millió forintot, viszont 120 millió mínuszt hoztak össze. Kötelezettségeik megközelítették a 800 millió forintot, ugyanakkor igaz, hogy több mint másfélmilliárd forint eszközhöz jutott velük a vevő.

Forrás: www.napi.hu

Csatlakozzon a beszélgetéshez