Hírek

Mi várható a benzinkutakon?

- Hirdetés

Sokakat foglalkoztat az, hogy az elmúlt hónapokban elindult csökkenő tendencia, az üzemanyagok árait jellemezte, vajon meddig folytatódik, vagy megtorpan-e, esetleg egy emelkedő tendencia indul meg, íme egy kis információ, mire számíthatunk.

A forint árfolyama szépen tartotta magát a dollárral szemben a héten, az árfolyam jelenleg 277 forinton mozog, a hét elejéhez képest 0,5%-ot erősödött a dollárhoz képest. Részben ez is eredményezte a pénteki üzemanyagár csökkenést.

A Brent típusú olaj ára egész héten 60-61 dollár között mozgott, a hét végén emelkedett jelentősebben az ár, már közelít a 63 dollárhoz a Brent hordónkénti ára (2,5%-os emelkedés).

A forint erősödése sajnos már érvényesült a múlt héten az üzemanyagár csökkenésben, és ha az olaj ára továbbra is emelkedő tendenciában marad, akkor az üzemanyagárak is újra emelkedhetnek a következő héten, 2-4 forinttal literenként.

Egyébként szerdától nem változnak az üzemanyagárak. A benzin átlagára marad 342 forint literenként, a gázolaj ára pedig továbbra is 382 forint.

Forrás: www.holtankoljak.hu