Friss időjárásjelentés

Mikor érkezik a felfrissülés Békés, és Csongrád megyébe?

- Hirdetés

Magyarország, és egyben Európa legmelegebb júniusán vagyunk túl, sajnos Békés, s Csongrád megyében is odatette magát a nyár rendesen, amit sokan, és nehezen viselnek, valamint a szélsőségeket is, lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A júniust a heves, lokális, tehát kisebb területekre koncentrálódó zivatarok, s szupercellák jellemezték, és bizony a július első fele is igen változékony időjárást tartogat, eddig mindenki a nyarat, most pedig már a lehűlést várja.

Talán nem is eredménytelenül, hiszen a hétvégén komolyabb lehűlés érkezhet Békés, és Csongrád megye térségébe, ami a jelenlegi számítások szerint tartósnak is bizonyul, de azért addig van még pár nap, ami a hőséget illeti, de hőhullámról nem beszélhetünk, fontos, hogy a mai naptól már tűzgyújtási tilalom lépett életbe, és nem árt ezt betartani.

Tőlünk nem is olyan messze, Románia keleti részén a mai napon óriási, pusztító viharok tomboltak, s ezt azért jó, hogy “megúsztuk”, óriási a kár.

A Dunántúl déli részeit ezekben az órákban szintén zivatarok érik el, így a felfrissülés ott is bekövetkezik, azonban Békés, és Csongrád megye térségét nem érintik ma zivatargócok, enyhe lesz az éjszaka, 16 fokra ébredhetünk a reggeli órákban, valamint szikrázó napsütésre.

A jelenlegi északnyugati légmozgás még csütörtökön kitart, gátat szabva az erősebb felmelegedésnek, de pénteken már déli légmozgás lesz jellemző Békés, és Csongrád megye tájaira, és a csütörtöki 30-32 fokot pénteken már 35 fok követi, szombaton tetőzik a felmelegedés 36-37 fokkal, csapadék, s jelentősebb szél nélkül, erős lesz az UV sugárzás, a napozás nem ajánlott.

Vasárnap egy igen erős hidegfront éri el a Dunántúl térségét, közel 12-14 fokos lehűlés várható, Békés, és Csongrád megye sem marad ki, bár a front térségünkbe csak a vasárnap esti órákban érkezik, igen heves zivatarok várhatóak, helyenként viharos kifutószéllel, felhőszakadásokkal, és a jégesőnek is esélye van.

Hétfőn a hidegfront elhagyja Békés, s Csongrád megye térségét, lehűlés veszi kezdetét, ami tartós lesz, és így a 30 fok feletti értékektől jó pár napig elbúcsúzhatunk, de ezt sokan gondolom nem bánják.

Jelentős felmelegedés a jövő hét folyamán nem várható Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.