Friss időjárásjelentés

Mikor érkezik a hidegfront Békés, és Csongrád megyébe?

- Hirdetés
164 Shares

Ismét nagyon enyhe, 21 fokos reggelre ébredhettünk Békés, és Csongrád megye szerte, közeleg a hidegfront, Békés megye keleti, északkeleti részein már záporok is előfordultak, lássuk, mi várható a folytatásban?

Míg Békés megyében napos, és felhősebb tájak váltakoznak, addig a Dunántúl északi része ködben “úszik”, azonban ott a vasárnap este folyamán kisebb csapadékzóna vonult át, így nem meglepő, hogy azokon a tájakon egekbe szökött a párásság.

-- Hirdetés

Hétfőn a déli órákban Békés, és Csongrád megye szerte egyre intenzívebb gomolyfelhőképződés veszi kezdetét, és a délutáni, kora esti órákban kisebb területet érintő, de akár hevesebb zivatargócok is érkezhetnek térségünkbe.

A hétfői nap során a szél iránya folyamatosan váltakozni fog, ami tovább növeli a légköri labilitást.

Fontos megjegyezni, hogy a délután, valamint kora esti órákban érkező záporok, zivatarok érkezésekor a légmozgás pillanatok alatt megerősödhet, sőt, kisebb körzetekben átmenetileg viharossá fokozódhat, felhőszakadásnak, és jégesőnek is van esélye, azonban kihangsúlyoznám, ez kisebb körzetekre lesz jellemző.

Hétfőn is fülledt, meleg időjárásra készülhetünk, 33 fokon tetőznek délután a hőmérsékletek.

Keddre a hidegfront elhagyja térségünket, és egy azori-anticiklon nevű légköri képződmény nyúlik majd be hazánk térségébe, így ismét fokozódó hőséggel, majd kánikulával számolhatunk, szerdán már akár 35 fokot is mérhetünk Békés, és Csongrád megye térségében, és a felmelegedésnek még ott nem lesz vége.

Ritka, aszályos hetek állnak mögöttünk, és a most érkező hidegfrontot leszámítva időjárásunk sivatagi jellege megmarad, ami a nyaralóknak jó hír, a mezőgazdászoknak pedig egyenesen katasztrófa.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

 

-- Hirdetés
164 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez