Mezőgazdaság

Milyen gyorsan jutna ki egy mezőgazdasági szabadulószobából?

- Hirdetés
0 SharesHírek

2018. július 09., hétfő • 12:53 Milyen gyorsan jutna ki egy mezőgazdasági szabadulószobából?

-- Hirdetés

Július 16-20. között pályaorientációs hetet szervez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, amely során a gazda és az állattartó szakmunkás szakképzéseket népszerűsítik.

Mezőgazdasági szabadulószoba, lekvárfőzés, lógondozás, talajvizsgálat és még megannyi érdekes program várja azokat a diákokat, akik részt vesznek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által szervezett nyári „Szakmakóstoló” héten – olvasható a köztestület közleményében.

2
A hét során a lovaglást is kipróbálhatják a látogatók- illusztráció: Pixabay

A NAK Képzési Igazgatósága a NAK Bács-Kiskun Megyei Szervezetével és a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiummal közösen első alkalommal rendezi meg a szakmák élményalapú megismerését előtérbe helyező „Szakmakóstoló” nevű pályaorientációs hetet, Kiskunfélegyházán.

Az újszerű kezdeményezés keretében a szakképző iskolán kívül a programba a duális képzésben részt vevő gazdálkodókat is bevonják. A szakmai napok alkalmával az 5-6-7. osztályos általános iskolai tanulók számára lehetőség nyílik

a szakképző iskolában és a tangazdaságban, valamint a gazdálkodóknál bekapcsolódni a munkafolyamatokba, és a gyakorlatban is megismerkedhetnek a szakmai tevékenységekkel.

A pályaorientációs hét során számtalan, a szakképesítések megismerését segítő program várja a résztvevőket, többek közt a

termőföld megismerése, határszemle, talajvizsgálat, magültetés, lófajtákkal ismerkedés, lóápolás, lógondozás, lovaglás, fogathajtás kipróbálása, napi almozásban, takarmányozásban részvétel,

kalácsfonás, mézeskalács készítése, gyümölcsszedés, a leszedett gyümölcs lekvárként vagy befőttként való eltétele, íz-kvíz, azaz fűszerfélék, tejtermékek stb. vak-kóstolása, szabadulószoba, kincskeresés, továbbá péküzem illetve cukrászműhely meglátogatása.

agrotrend.hu / NAK

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez