-Hirdetés-

Milyen időjárásra számíthatnak a locsolkodók Békés, és Csongrád megyében? Részletek!

A várakozásoknak megfelelően a szombat késő esti órákban áthelyeződött a csapadék súlypontja Békés, és Csongrád megye térségére, összességében komoly mennyiség hullott, lássuk a folytatást!

Időjárásunk ha lassan is, de magára talál, bár a mai nap inkább a novembert idézte, 15-20 mm eső hullott térségünkben, és megérkezett az erős, már-már viharos északnyugati szél is, a déli órákat követően 50 km/h feletti széllökések is előfordultak, +10 fokon tetőztek a napi maximum értékek, az erős légmozgásnak köszönhetően azonban hőérzetünk mindössze +5 fok körül mozgott.

Az előttünk álló vasárnap este folyamán mérséklődik az északnyugati szél, azonban élénk tartományban marad, a hétfő reggeli órákra szakadozottabbá válik a felhőzet, így kissé erősebb lesz  az éjszakai lehűlés, 4 fokra ébredhetünk, az élénk szélnek köszönhetően hőérzetünk fagypont körül mozog majd.

Hétfőn egyre több napsütéssel számolhatunk Békés, és Csongrád megye szerte, a déli órákhoz közeledve  azonban ismét kissé megerősödik az északnyugati légmozgás, 14 fokon tetőznek a napi maximum értékek, csapadék nem várható, így idén nem az időjárás locsol majd.

A hétfő késő esti órákhoz közeledve hirtelen mérséklődik az északnyugati légmozgás, és a szél iránya délibe módosul, ami jól jel, mert ezzel dinamikus melegedő folyamat indul meg térségünkben, kedden már 22, szerdán már akár 23 fokot is mérhetünk, pillanatok alatt a tavaszba csöppenünk, bár az időjárás szeles jellege megmarad.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Shares 246