Érdekességek

Milyen időjárást jelez a tehén?

- Hirdetés

Az ember környezetében számos olyan növény, és állat található, melyek közül sok, kiváló meteorológus lehetne, s megdöbbentő összefüggést találtak a várható időjárás, és a tehenek viselkedése között, és amit már tudományosan bizonyítottak is.

Erre számos, megkérdőjelezhető elmélettel álltak elő eddig, ide tartoznak például az alábbiak:

A tehenek gyomra érzékeny a légköri nyomásban az eső miatt bekövetkező változásokra, ezért a nyomás enyhítésére fekszenek le az állatok;

A tehenek érzik a levegő növekvő nedvességét, ezért lefekszenek, hogy az alattuk lévő fű száraz maradjon;

A tehenek lába gyorsan megköti a nedvességet, és így a levegő nedvességének növekedésével lábaik nem bírják el a rájuk nehezedő testsúlyt.

Eddig még nem igazolta senki ezen elméletek tudományos hátterét, de azonban University of Arizona és North Missouri kutatói által végzett tudományos vizsgálat most tényleg bizonyította, hogy valóban így is van, a tehenek azért fekszenek le, mert a levegő hőmérséklete hat az állatok tejtermelésére.

Ha hűvösödő időben fekszenek le, az alattuk levő száraz fű, igen melegen tartja gyomrukat. Sajnos eddig semmilyen vizsgálat sem bizonyította, hogy a tehenek valóban azért feküdnének le, mert esőre áll az idő, bár az említett vizsgálat szerint van valamilyen összefüggés a dolgok között, bizonyítva, s hogy mégis van valami igazság a hátterében.

Hasonló jó előrejelző a tücsök, a hangyák, a diófák, de például a gombafajok is, érdemes őket megfigyelni mert sokszor pontosabbak, mint bármelyik előrejelzés.