Friss időjárásjelentés

Mozgalmas hét vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

A kellemes, kora tavaszias szombat után mozgalmas időjárás vár Békés, és Csongrád megye lakóira , s így bár vasárnap még viszonylag sok napsütésben lehet részünk, azonban hidegfront közeleg lássuk s milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Szombaton sok napsütésben, kissé élénk légmozgásban lehetett részünk, 11 fokon tetőztek a maximumok ami még nem a jéghegy csúcsa, s délkeleti áramlással még ennél is enyhébb légtömegek érkeznek Békés s Csongrád megye térségébe, örömünk mégsem lehet zavartalan, hiszen hidegfront közeleg.

Az előttünk álló szombat éjszaka Békés és Csongrád megye szerte fagypont alá süllyednek a minimumok, -3 fokot mérhetünk a reggeli órákban. Vasárnap már több lesz a felhőátvonulás is, de csapadék még nem várható, kellemes tavaszias időjárásban lehet része Békés, s Csongrád megye lakóinak, délután akár már 13 fokot is mérhetünk, ami februárban nem megszokott és a légmozgás mérsékelt marad hétfőn tetőzik a felmelegedés, akkor már akár 15 fok fölé emelkednek majd a hőmérsékletek.

Kedden egy gyengébb, s csütörtök egy erősebb hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe, és már a csütörtöki front erős, már-már viharos széllökésekkel érkezhet, egy egy széllökés akár meghaladja majd a 65 km/h sebességet, ami már fákban, villanyvezetékekben is károkat okozhat veszélyes lehet a közlekedő autósokra.

A két fontból ugyan jelentős mennyiségű csapadék nem várható, de a csütörtökön érkező front így is igen komoly károkat okozhat. csapadék nélkül is.

Ezután sem nyugodhatunk meg, jövő hét végén ismét viharos szélbetörésre számíthatunk s sajnos Békés, Csongrád térségében jövő hét vasárnap akár 90 km/h széllökéseket is mérhetünk, és melyek akár fákat is kicsavarhatnak, villanyvezetékeket szakíthatnak le, akadozhat az áramellátás, mozgalmas hét vár ránk, s erős lehűlés kezdődhet, így vége szakad az enyhe időjárásnak, az éjszakai fagyok visszatérnek már, és így azért még nem jelenthetjük ki, hogy vége van a télnek.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.