Friss időjárásjelentés

Mozgalmas napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

A szombat éjszakai órákban elérte a helyenként jelentősebb esőt hozó csapadékzóna Békés, és Csongrád megyét, így kellemetlen meglepetésben lehetett része annak, aki korán indult útnak, a folytatás sem ígér sok jót, s az előttünk álló napokban sem fogunk unatkozni, lássuk is, s milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Vasárnap a csapadékzóna, és felhőzete elhagyta Békés, és Csongrád megye térségét, s 15 fokon tetőztek a napi maximum hőmérsékletek, valamint végre tartósabb napsütésben is részünk lehetett.

A nappal még igen élénk légmozgás némileg mérséklődött, és ez a tendencia az éjszakai órákban tovább folytatódik, a tiszta égbolt, és a mérséklődő légmozgás kedvez a ködképződésnek, és valamint az erősebb lehűlésnek, hétfő hajnalra fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye tájain.

Így sajnos közlekedési szempontból veszélyes éjszaka áll előttünk, a köd, a fagyközeli hőmérsékletek nem jó párosítás, óvatosan az utakon, főleg kanyarokban, erdősávok mentén.

A délnyugati légmozgással jóval enyhébb légtömegek áramlanak Békés,és Csongrád megye térségébe, és jelentős felmelegedés veszi kezdetét, ami azonban először a magasban következik be, hétfőn 14, s kedden pedig már 18 fokon tetőznek a hőmérsékletek, szerdán pedig már akár a 20 fokot is átléphetjük.

A hétfői nap még napsütésben gazdagnak ígérkezik, de örömünk nem tart majd sokáig, mert kedden már ismét újabb csapadékzóna érkezik hazánk térségébe, s a kedd esti órákhoz közeledve Békés, és Csongrád megyét is eléri a csapadékmező, és a keddi, valamint szerdai napon újabb jelentős esővel számolhatunk.

Csütörtökön még előfordulhatnak ugyan kisebb záporok, de említésre méltó csapadék már nem várható, péntektől pedig újra erősödik a ködhajlam, alapvetően élénken szeles, csapadékos hét áll előttünk, és így elmondhatjuk, hogy mozgalmas napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira.

Sajnos a hétfői napot leszámítva élénken szeles napok várhatóak, de az átlagosnál jóval enyhébb idő jön, ami több, mint szokatlan november közepén.

Az előrejelezés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.