Hírek

Nagy emelés várható a benzinkutakon!

- Hirdetés

Nem kellett sokat várni, az üzemanyagárak folytatják ámokfutásukat, a sok jelentős mértékű emelés után mindenki abban reménykedett, hogy 400 forint körül megállunk, de nem, a Mol tovább erősít, lássuk is, hogy ezúttal milyen mértékű emeléssel számolhatunk.

Igen komoly mozgásokat produkált a héten a Brent típusú olaj ára, hiszen rekord magasságok után (75 USD/hordó), mostanra 71 USD közelébe zuhant az ár néhány nap alatt. Ennek az oka leginkább az USA kommunikációja, hiszen minden egyes nyilatkozat hatással van az olaj árának mozgására.

A nemzetközi elemzők szerint is várhatóan a hordónkénti ár a 70 dolláros szinten marad hosszabb távon, bízzunk benne, hogy ez a nyárra így is marad.

Sajnos a 3%-os olajáresés nem garancia arra sem hogy biztonsággal kimondhassuk azt, hogy csökkennek a hazai üzemanyagárak. Ugyanis bizony a forint jelentősen gyengült a dollárral szemben az árfolyam már közelít a 290 forinthoz.

Sajnos a sejtés be is igazolódott, így szerdán ismét jelentősen drágulnak az üzemanyagárak, készíthetjük a pénztárcánkat, szerdától, a benzin átlagára bruttó 5 forinttal lesz több, a gázolaj átlagára pedig bruttó 4 forinttal.

A benzin átlagára így már 405 forintra változik, a gázolaj átlagára pedig 411 forint lesz május 1-től, sajnos ha ilyen mértékben emelkednek az üzemanyagárak, nyár közepére elérhetjük a  440 forintot is.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.