Friss időjárásjelentés

Nagy fordulat várható Békés, és Csongrád megye időjárásában!

- Hirdetés

A mögöttünk álló szombati napon már napsütésben gazdag, s de csípős reggelre ébredhettünk, Békés, és Csongrád megye szerte 3 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek, ez még nem a jéghegy csúcsa, lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk az előttünk álló napokban.

Már a mai napon is érezhető volt, hogy lehűlési folyamat kezdődött el térségünkben, mindössze 11 fokon tetőztek a hőmérsékletek a sok napsütés ellenére, főleg délelőtt kissé élénk volt a légmozgás, és csapadék nem hullott sehol.

Csapadékkal továbbra sem kell számolnunk, azonban további lehűléssel már igen, és így az előttünk álló napokban veszélyes éjszakáknak nézünk elébe hisz a pára, ködképződési hajlam is napról napra erősödni fog, ami jelentős veszélyt jelent a közlekedés résztvevőire.

Az előttünk álló szombat éjszaka folyamán derült égboltra, mérséklődő légmozgásra, és ezzel együtt már egyre erősödő ködképződési hajlamra számíthatunk Békés és Csongrád megye térségében, de egyenlőre ez inkább lakott területeken kívül lesz jellemző, tovább mérséklődik a légmozgás, külön veszélyt jelent az is, hogy Békés,és Csongrád megye több pontján fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek.

Vasárnap egyértelműen a napsütésé a főszerep, azonban ennek ellenére mindössze 14 fok várható.

Vasárnap estére már szinte szélcsend áll be, derült lesz az égbolt, így a hétfői napon már Békés, Csongrád megye szerte fagy várható, és akkor már lakott területen belül is sűrű ködmezők képződnek, időjárásunk már kissé télies arcot ölt, óvatosan az utakon a hét első napján.

Komolyabb időjárásváltozás szerdán várható, egy ciklonális mező éri el térségünket, s így szerdán az esti óráktól már a felhőké a főszerep, s szerda éjszaka s valamint csütörtök délelőtt jelentős csapadék várható Békés, s Csongrád megye térségében, és az éjszakai fagyoktól átmenetileg búcsút veszünk, mert átmeneti melegedés következik be.

A hosszabb távú kilátások alapján hétvégére erős lehűlés látszik körvonalazódni, ami tartósnak bizonyul, így a jövő hét végén már visszatérnek az éjszakai fagyok, közeleg az igazi tél.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.