Friss időjárásjelentés

Nagy fordulat várható Békés, és Csongrád megye időjárásában!

- Hirdetés

A nagy fordulatot akár értelmezhetnénk télies fordulatnak is, s de erről majd később, ciklonok egész sora éri el Békés, és Csongrád megye térségét az előttünk álló 1 hétben, nagyot változik időjárásunk jellege, és lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A mögöttünk álló keddi napon a szélcsendes, ködös hajnalt mérsékelt felmelegedés követte, s így 12 fokot mérhettünk a délutáni órákban, és világító égitestünk is megmutatta magát.

Az előttünk álló kedd éjszaka folyamán sűrűbb ködmezők képződnek, és fagypont köré süllyednek ismét a hőmérsékletek, a fagy, és a köd nem szerencsés párosítás, közlekedési szempontból is veszélyes éjszaka áll Békés, és Csongrád megye lakói előtt, óvatosan az utakon, főleg kanyarokban, erdősávok mentén.

A reggeli ködmezők már makacsul megmaradnak még a kora délelőtti órákban is, s majd kevés napsütést követően már erős felhősödés kezdődik, először a Dunántúl, majd Békés, és Csongrád megye tájait is egy ciklon éri el, 12 fokon tetőznek a napi maximum hőmérsékletek, de a szerda délutáni órákban jelentősen megélénkül a déli légmozgás, így hőérzetünk 8 fok körül alakul majd.

A Dunántúl térségét már a déli órákban eléri a jelentős esőt hozó csapadékmező, Békés, Csongrád megye tájain a nappali órákban még nem kell számítanunk említésre méltó esővel.

A csapadékzóna a délutáni órákra már nyugat felől kelet felé terjeszkedik, a szerda éjszakai órákban már eléri Békés, és Csongrád megye térségét, s szerda éjféltől péntek reggelig 10 mm-t meghaladó eső hullhat tájainkon, élénk szél társul majd hozzá.

Hétvégétől pedig fokozatos, de igen erős lehűlés kezdődik, szombaton 7, vasárnap már csak 5 fok várható a nappali órákban, és vasárnaptól visszatérnek az éjszakai fagyok is Békés, és Csongrád megye térségébe.

Hétfőn már egy markánsabb, nagy kiterjedésű mediterrán ciklon érheti el Békés s Csongrád megye tájait és abból a ciklonból már igen jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk, a lehűlés is folytatódik, így akár a hétfő délutáni, kora esti órákban havas eső is előfordulhat Békés, és Csongrád megye tájain.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.