Friss időjárásjelentés

Nagy fordulat várható Békés, és Csongrád megye időjárásában!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló csütörtöki napon a délelőtti órákban a napsütésé volt a főszerep Békés, és Csongrád megye szerte, majd az esti órákhoz közeledve északnyugat felől felhősödés kezdődött, és nem véletlenül, lássuk a folytatást!

Az előttünk álló éjszaka az eddigi északkeleti légmozgást, déli váltja, ami a hajnali órákra meg is élénkül. Így az a ritka helyzet áll elő, hogy most este, és az éjszaka első felében jóval hidegebb lesz, mint a reggeli órákban, ugyanis melegedés kezdődik Békés, és Csongrád megye szerte, méghozzá dinamikus.

Jelenleg Békés, és Csongrád megye szerte kissé fagypont alatt mozognak a hőmérsékletek, óvatosan az utakon, főleg lakott területen kívül foltokban sűrű ködmezők terjeszkednek, helyenként ködszitálás is előfordulhat Békés, és Csongrád megye útjain, óvatosan a közlekedéssel.

Egy hidegfront érinti hazánk térségét, de inkább az északi területeken várható vegyes halmazállapotú csapadék, Békés, és Csongrád megye területén csak elvétve fordulhat elő kisebb zápor a pénteki napon.

A pénteki napon a felhőké a főszerep, megélénkül a déli légmozgás, és ezzel jóval melegebb légtömegek áramlanak térségünkbe, a csütörtöki napon mindössze 3 fokon tetőztek a hőmérsékletek, pénteken már 6 fok várható.

A melegedés igazán szombaton érezteti hatását, a hétvége első napján már akár 8 fokot is mérhetünk Békés, és Csongrád megye térségében, és kisebb csapadékzóna érkezésére van kilátás.

A fokozatos felmelegedés vasárnap éri el csúcspontját, majd hétfőtől határozott lehűlés kezdődik Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.