Friss időjárásjelentés

Nagy fordulat várható Békés, és Csongrád megye időjárásában!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk igen változatos arcát mutatja az utóbbi napokban, s a tavaszias hétvége után egy hidegfront haladt át Békés, és Csongrád megye térsége felett, változatos lesz a folytatás is, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban?

A keddi napon a front mögött már jelentősen visszaestek a hőmérsékletek, még vasárnap ugyan 22 fokot  mutattak a hőmérők, kedden kénytelenek voltunk beérni 13 fokkal, közel 9 fokos hőmérsékletcsökkenés kettő napon belül, ami még az egészséges szervezetet is megviselheti.

A kedd éjszakai órákban kissé mérséklődik az északnyugati légmozgás, azonban sok lesz még a felhő az égbolton, s a szerda reggeli órákra bizony fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, az élénk légmozgás miatt hőérzetünk fagypont alatt marad majd.

A szerdai napon ismét megélénkül az északnyugati légmozgás, mely a szerda késő délutáni órákra ismét északkeletibe módosul, így nem meglepő, hogy a mérséklődő légmozgásnak, s a lassan tisztuló égboltnak köszönhetően, a csütörtök hajnali órákra fagypont alá süllyednek a hőmérsékletek.

A kissé csípős csütörtök reggelt követően ismét a napsütésé a főszerep, újabb dinamikus felmelegedés is körvonalazódni látszik, így minden jel arra mutat, hogy ismét fordulat következik, csütörtökön még fagy várható, hétvégén pedig megint a tavaszban na és közel 20 fokban találjuk magunkat Békés, és Csongrád megye térségében.

A légmozgás is napról-napra mérséklődik, pénteken már szélcsendes időjárásban lehet részünk.

Hétfőn egy hidegfront jelei is látszanak körvonalazódni, így pedig sajnos a napsütésben gazdag, kellemes időjárásban nem sokáig gyönyörködhetünk újabb lehűlés kezdődik jövő hét elején, ami sajnos a jelenlegi számítások szerint igen jelentősnek tűnik, s így akár ismét fagypont köré süllyedhetnek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében, a jövő hét első napjaiban.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.