Friss időjárásjelentés

Nagy fordulatra készül a tél Békés, és Csongrád megyében is!

- Hirdetés
0 Shares

Fekete Karácsony fehér Húsvét, és hosszútávú számításaim szerint ez most egyáltalán nem is lehetetlen az elmúlt napokban is hózáporok lepték meg Békés, Csongrád megye lakóit, ez is jelzi, hogy a télnek nincs még vége.

Már a hétfőn is egy anticiklon hátoldalán hidegebb légtömegek érték el hazánkat és így az éjszakai fagyok is visszatértek, amik még csak erősödni fognak, így szerda hajnalban akár -5 fok köré süllyedhetnek a hajnali órákra a hőmérsékletek.

Kissé télies hét áll előttünk éjszakánként erős fagyokkal kell számolni, sok lesz ugyan a napsütés, de a tartós, de nem erős légáramlás miatt nappalonként is csak 8-10 fok köré emelkednek a hőmérsékletek, kisebb csapadékkal csak pénteken számolhatunk.

Vasárnap fordulhat téliesre igazán Békés, és Csongrád megye időjárása, egy erős front éri el térségünket, így több helyen is havazással számolhatunk Békés, Csongrád megye szerte.

A héten öltözzünk rétegesen, mert ilyenkor a legkönnyebb megfázni, ügyeljünk nagyon a megfelelő vitaminpótlásra.

Sajnos térségünkben bizony lassan másfél hónapja tartós aszályt tapasztalhatunk mely nagyon nagy károkat okoz a mezőgazdaságban, kertekben és  az előttünk álló fél évben nagyon jelentős drágulásokat tapasztalhatunk majd boltokba, piacokon, tápboltokban egyaránt, az elmúlt 1 évben közel 200 mm csapadékhiány gyűlt össze a földeken.

A tél tehát jövő hétvégén igen nagy fordulatra készül, és Békés, és Csongrád megyében is kifehéredhet a táj, s ez a télies periódus elhúzódó lehet így a mondás is bejöhet hogy fekete Karácsony, és fehér húsvét, tehát még ne dugjuk el nagyon a hólapátokat se meg a szánkókat se vigyük fel a padlásra, mert még jó szolgálatot tehetnek márciusban is Békés, és Csongrád megye szerte.

Komolyabb felmelegedés nyomai nem látszanak s  mint említettem az előttünk álló hét is télies hőmérsékleteket ígér Békés, és Csongrád megye térségében is.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzést írta: Gubár András Meteorológiai szaktanácsadó

0 Shares