Friss időjárásjelentés

Nagy lendülettel érkezik az ősz Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Időjárásunk ezúttal nem viccel, nagy lendülettel érkezik az ősz Békés, Csongrád megye tájaira, méghozzá több hullámban,nagyot fordul időjárásunk lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Még pár napja 35-36 fokot mérhettünk szerdán már csak 25 fokot mutattak a hőmérők ami közel 10 fokos lehűlést jelent, és ez még csak a kezdet, a java még csak most jön.

Az eddigiekhez képest igen csípős, 10-11 fokos reggelre ébredhettek Békés és Csongrád megye lakói, szikrázó napsütés, és mérsékelt északkeleti szél társult hozzá, és ilyenkor nagyon érdemes odafigyelni a réteges öltözködésre, nagy a megfázás esélye, éjszakák s nappalok között nagy a hőingadozás.

Csütörtöki napunkon még a napsütésé a főszerep, de azonban péntek déltől egyre több lesz a felhőátvonulás s hidegfront érinti térségünket, megerősödik a légmozgás és így a hőérzetünk tovább romlik majd, a péntek esti órákban záporok is várhatóak.

A hétvége élénken szeles, szakaszosan csapadékos időjárást ígér, és 25 fokos maximum értékekkel, de a kissé élénk légmozgás miatt hőérzetünk 22 fok körül alakul majd.

Vasárnap éjszaka már egy jelentősebb csapadékzóna érheti el Békés s Csongrád megye tájait, akár zivatarok is kialakulhatnak, megtörhet a több mint 50 napos aszály uralma.

Hétfőn is még a felhőké, és a csapadékhullásé a főszerep, majd a csapadékzóna távozik és a jövő hét további része igazi, őszies időjárást ígér, hűvös éjszakákkal, nappalonként sem emelkednek a hőmérsékletek 25 fok fölé.

Idén hőhullám, vagy jelentős felmelegedés nem várható, s a távolabbi kilátásokban is a hidegebb légtömegek túlsúlya látszik érvényesülni.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.