Friss időjárásjelentés

Nagy változás várható, Békés, és Csongrád megye időjárásában!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Az elmúlt 1 hónapban a tél rendesen odatette magát, Békés, és Csongrád megye szerte több alkalommal is jelentős havazásnak lehettünk részesei, jelenleg átlagban 15 cm hó fedi a tájat, nem sokáig, lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A szombat reggel még élén északi légmozgást fokozatosan délnyugati váltotta, a mögöttünk álló szombat este folyamán még 1-2 cm hó hullott Békés, Csongrád megye tájain, mondhatjuk úgy is, hogy ” sok hűhó semmiért”, sajnos az előttünk álló napokban tartós felmelegedés kezdődik.

A vasárnap reggeli órákra még erősen meghűlt a levegő, Békés, és Csongrád megye szerte is -4 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek.

A hét utolsó napján egyértelműen a napsütésé a főszerep, kissé fagypont felett tetőznek a hőmérsékletek, a kialakult tekintélyes hóréteg lassú olvadásnak indul, kissé élénk déli szél jellemzi majd a mai napunkat, 3 fok várható a legmelegebb délutáni órákban.

A vasárnap éjszaka közlekedési szempontból igen veszélyesnek ígérkezik, kissé fagypont alá süllyednek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye tájain, a nappal megolvadt hólé főleg kanyarokban az utakra fagy, ami alaposan meglepheti az óvatlan autósokat.

A hétfői napon már dinamikusabb felmelegedés indul meg térségünkben, és határozottan megerősödik a déli légmozgás, a jövő hét első napján már akár 5 fok felett tetőzhetnek kissé a hőmérsékletek, intenzív hóolvadás indul meg, és a délutáni órákban újabb felhősödés kezdődik.

A felhősödés mellé természetesen csapadék is tartozik, ami a hétfő késő délutáni órákban érkezik majd eső formájában, ami tovább gyorsítja az olvadó folyamatot.

Kedd hajnalra távozik a csapadékzóna Békés, és Csongrád megye térségéből, mérséklődik a légmozgás, és egyre inkább a napsütés veszi át a főszerepet Békés, és Csongrád megye térségében, felhőátvonulások lesznek ugyan, de említésre méltó csapadék már a hét második napján nem várható.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.