Friss időjárásjelentés

Nagy változás várható Békés, és Csongrád megye időjárásában!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Az elmúlt napokban az igen szeles időjárás ellenére is “úsztunk” a tavaszban, a mai napon, csütörtökön is például 18-20 fok várható Békés, és Csongrád megye szerte, örömünk korai, lássuk, hogy milyen időjárás várható a folytatásban.

Korai volt az öröm azok számára, akik tavaszt kiáltottak, a hőmérsékletek Békés, Csongrád megye szerte napról-napra emelkedtek, s a mai napon már szinte az áprilisban érezhetjük magunkat, az igen erős szél azért sokat rombol hőérzetünkön, és a közérzetnek sem kellemes.

Sajnos az igen erős légmozgás kitartó lesz, a szél ereje csak péntek estére mérséklődik jelentősebben, és nem véletlenül, akkor az erős délnyugati légmozgást élénk északnyugati váltja, és egy hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe a péntek éjszakai órákban.

Péntekről-szombatra így közel 6-7 fokos lehűléssel is számolhatunk, hideg-meleg légrétegek keverednek, így kicsi eséllyel, de szombat hajnalban akár dörgés, villámlás is előfordulhat Békés, és Csongrád megye térségében, azonban jelentős csapadék nem várható, szombat reggelig 3-5 mm esővel számolhatunk.

A hétvége kissé élénken szeles időjárást tartogat, ugyan napsütés is várható a hétvége folyamán, de a sok  felhőátvonulás miatt sajnos ne számítsunk zavartalan napsütésre, szombaton, és vasárnap is 15 fok alatt maradnak a napi maximum értékek.

Egyenlőre az éjszakai fagyok visszatérésétől nem kell tartanunk, de hétfőtől lehűlés jelei látszanak, így a jövő héten már hűvösebb időjárásban lehet része Békés, és Csongrád megye lakóinak, keddtől pedig már az éjszakai fagyok is visszatérhetnek térségünkbe, így még mindig nem jelenthetjük ki, hogy itt a tavasz.

Ezért is óvatosan a kerti munkával, valamint a mezőgazdasági munkálatokkal, mert bizony az időjárás is még könnyen közbeszólhat, és több lehet a kár, mint a haszon, sajnos ezzel érdemes számolni.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.