Friss időjárásjelentés

Nagy változás várható Békés, és Csongrád megye időjárásában!

- Hirdetés

Valóban nagy változás várható Békés, és Csongrád megye időjárásában, már az is változásnak tekinthető hogy hétfőn még 16, a szerdai napon pedig már csak 11 fokon tetőztek a hőmérsékletek, lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Egyértelműen a napsütésé volt a főszerep, kissé élénk északnyugati légmozgás társult hozzá, így szerdán ismét kora tavaszias időjárásban lehetett része Békés, és Csongrád megye lakóinak, sajnos a természet is tavaszt érez, amiből azért nagy baj lehet, mert az utóbbi időkben időjárásunk nagy fordulatokra képes.

Például egy újabb viharciklon képződött Izland térségében, egy hónap alatt a harmadik, s igen szokatlan jelenség a téli időszakban, például a legutóbbi ciklon Angliában óriási áradásokat, Svájcban pedig sajnos igen jelentős havazásokat okozott a ciklon, ami igaz Izland területeire s így tehát Európában is szeszélyes a tél, de világszerte kijelenthető ez.

A csütörtök éjszaka kissé enyhébbnek, fagymentesnek ígérkezik a sok felhőátvonulásnak köszönhetően s egy-egy zápor is előfordulhat Békés, és Csongrád megye tájain, jelentős csapadék azonban nem várható, a reggeli órákra 3 fokig süllyednek a hőmérsékletek ez enyhülést jelent, hiszen szerda hajnalban fagypont alá süllyedtek a hőmérsékletek, de részben a felhős égbolt miatt átmenetileg enyhül az éjszakai lehűlés.

Csütörtökön a reggeli órákban már elhagyja a felhősáv Békés, s Csongrád megye térségét, kissé élénkülni fog az északnyugati légmozgás így a sok napsütés ellenére csak 10 fok környékén tetőznek a hőmérsékleti maximumok, azonban csütörtök délutánra mérséklődik a légmozgás, tavaszias időjárás várható.

Pénteken tovább folytatódik a lehűlés, visszatérnek a komolyabb éjszakai fagyok Békés, Csongrád megye térségébe, lakott területek kívül ködmezők is képződnek, óvatosan a közlekedéssel péntek hajnalban.

Vasárnap este jön a nagy fordulat, egy erős hidegfront érkezik Békés és Csongrád megye térségébe, hétfő hajnalra megerősödik, a déli órákra viharossá fokozódik a légmozgás, bizony akár 80 km/h széllökések is előfordulhatnak, ami veszélyt jelenthet a közlekedésre, a viharos széllökések fákat dönthetnek ki, és akár tetőszerkezetekben, villanyvezetékekben is kárt tehetnek, lehűlés kezdődik.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.