Friss időjárásjelentés

Nagy változás várható Békés, és Csongrád megye időjárásában!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Az előttünk álló napokban jelentős változás várható Békés, és Csongrád megye időjárásában, és bizony a tél is kicsit “visszanéz”, ha nem is hó formájában, erős lehűlés várható térségünkben, lássuk, mi várható a folytatásban időjárási szempontból.

A korán ébredők viharos északnyugati szélre, és 6 fokra ébredhettek Békés, s Csongrád megye szerte, így hiába volt enyhe a reggel, hőérzetünk 1 fok körül alakult.

Az előttünk álló hétfői napon egyértelműen a felhőké a főszerep, egy hidegfront halad át térségünk felett, azonban említésre méltó csapadék nem várható, az erős, már-már viharos szél erősen is szaggatja a front felhőzetét, Romániában, és Szerbiában azonban jelentős csapadékhullás tapasztalható.

Az igen erős északnyugati szél segítségével az eddiginél jóval hidegebb légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe, s az éjszaki fagyok is átmenetileg visszatérnek, így hó nélkül ugyan, de ismét kicsit a télben érezhetjük magunkat, főleg a reggeli órákban.

Hétfőn még 10-12 fok között tetőznek a napi maximum értékek, de azonban a keddi napon már a reggeli órákban talaj mentén faggyal számolhatunk, és a hét második napján mindössze 8 fok várható a nappali órákban, ez komoly lehűlés, hiszen vasárnap még 15-17 fokot is mérhettünk Békés, Csongrád megyében.

Kedden, és szerdán már több napsütés várható, azonban marad a szeles, barátságtalan időjárás, jelentős csapadék továbbra sem várható az előttünk álló 3 napban, s keddre már kissé mérséklődik a légmozgás, de azért erős tartományokban mozog majd, és mint említettem, visszatérnek az éjszakai fagyok Békés, és Csongrád megye térségébe.

Az aszály tovább fokozódik, a február is szinte csapadék nélkül telt el, és bizony a március sem sok jóval kecsegtet ebből a szempontból, ami a mezőgazdaságnak nem jó hír.

Összegezve erős lehűlés érkezik Békés, s Csongrád megye térségébe, jelentősebb csapadék nélkül, reggel pedig a keddi, és szerdai napon talaj mentén faggyal érdemes számolni, óvatosan a közlekedéssel.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebok jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.