Friss időjárásjelentés

Nagy változás várható Békés, és Csongrád megye időjárásában!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk kissé ámokfutásba kezdett, csütörtök reggel Békés, és Csongrád megye szerte kissé fagypont alá süllyedtek a hőmérsékletek, csípős volt a reggel, s bizony a folytatás sem lesz egyszerű, lássuk, milyen időjárás várható?

A mögöttünk álló csütörtöki napon Békés, és Csongrád megye szerte 14 fok köré emelkedtek a maximum hőmérsékletek, sok napsütés, és kissé élénk északkeleti légmozgás társult hozzá, s tavaszias időjárásban lehetett részünk, kisebb felhősödés is csak elvétve volt tapasztalható.

Az előttünk álló csütörtök éjszaka folyamán tovább mérséklődik, szinte eláll az északi légmozgás, ugyan faggyal nem kell számolnunk már a péntek hajnali órákban, 2 fokig süllyednek a hőmérsékletek Békés, s Csongrád megye térségében.

Az anticiklon továbbra is uralja térségünket, ami távol tartja a változást hozó frontokat, és ciklonokat is Békés, és Csongrád megye térségétől.

A pénteki napon már dinamikus felmelegedés indul meg, Békés, és Csongrád megye szerte 17 fok köré is emelkedhetnek a délutáni hőmérsékletek, jelentős légmozgás, és csapadék továbbra sem várható.

A hétvége igazi, hamisítatlan, kirándulásra, kertészkedésre, és mezőgazdasági munkálatokra is alkalmas időjárást tartogat, szombaton, és vasárnap akár már ismét 20 fok köré emelkedhetnek a napi maximum hőmérsékletek, ami már-már kora nyáriasnak mondható.

Sajnos a szép időjárás nem tart sokáig, s hétfőn este egy erős hidegfront éri el Békés, és Csongrád megye térségét, és a keddi napra közel 10 fokos lehűlés következik be, és az éjszakai fagyok is visszatérhetnek ha átmenetileg is, sajnos jelentős csapadékot ebből a frontból sem várhatunk, pedig nagy szükség lenne rá, lassan 6 hete tart az aszály, ami egyre nagyobb károkat okoz a mezőgazdaságban.

Tehát egyenlőre az igazi tavaszra még mindig várnunk kell.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.