Friss időjárásjelentés

Nagy változás várható Békés, és Csongrád megye időjárásában!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk nem viccel, lassan vége van a kora nyárias napoknak, és a szikrázó napsütésnek, az előttünk álló napok már nem a szép időjárásról szólnak majd, Békés, s Csongrád megye időjárása is nagy változás előtt áll, lássuk, mire számíthatunk a folytatásban.

A szerdai napon már a délutáni órákban egyre több felhőátvonulást tapasztalhattunk, néhány csepp eső is esett ugyan, de csak elvétve, mennyisége pedig jelentéktelen volt, 21 fokon tetőztek a hőmérsékletek.

Enyhe csütörtök reggelre ébredhettünk, Békés, és Csongrád megye szerte 5 fokot mutattak a hőmérők, s kissé élénk légmozgás jellemzi térségünket, a csütörtöki nap már nem a felhőtlen napsütésről szól majd, dél felől egyre több felhőátvonulás tapasztalható majd, de említésre méltó csapadék még nem várható.

A csütörtöki napon 20 fokon tetőznek a napi maximum hőmérsékletek, bár a déli órákhoz közeledve már Békés megyében jelentősen megerősödik, és Csongrád megyében pedig már szinte viharossá fokozódik a délkeleti légmozgás, és így ugyan meleg, de szél szempontjából kellemetlen napnak nézünk elébe.

A pénteki napon egy mediterrán ciklonról levált hidegfront közelíti meg Békés, Csongrád megye tájait, s a péntek esti órákban csapadék érkezik térségünkbe, hidegfrontról lévén szó, igen  nagy lesz a szórás, és így lesznek területek, ahol lokálisan, kisebb területeken akár 8 mm-t meghaladó csapadék is hullhat, de olyan területekkel is számolni kell, ahol mindössze 3-4 mm csapadékkal számolhatunk.

Az eső mellett akár zivatartevékenységgel is számolnunk kell, melyet dörgés, villámlás is kísérhet, s erre a legnagyobb esély a péntek  esti órákban lesz Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előttünk álló hétvége pedig szintén a felhők, és a szórványos csapadékhullás jegyében telik majd, s így a péntek esti óráktól vasárnap estig területi átlagban 10-12 mm esővel számolhatnak Békés, és Csongrád megye lakói.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jele kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.