Friss időjárásjelentés

Nagy változás várható Békés, és Csongrád megye időjárásában!

- Hirdetés

Ahogyan a főcím is mutatja, időjárásunk átalakulóban van, s Békés, és Csongrád megye szerte a kánikula napjait éljük, szinte elviselhetetlen a hőség, azonban a hét legvégén érkezhet a felfrissülés, lássuk is, hogy milyen időjárás várható az előttünk álló napokban.

Napokon belül a tavaszból már a nyár közepébe estünk, s rendkívül meleg napok állnak Békés, Csongrád megye lakói előtt, június elejével meg is érkezett a idei év első hőhulláma, egy igen csapadékos időszakot követően.

A nyár nem kegyelmez, Afrika felől még az előttünk álló napokban az eddigieknél is forróbb légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe, így a csütörtöki napon már 34 fokot mérhetünk, persze sok napsütéssel, jelentős légmozgás, és csapadék nem várható, csak a Dunántúl északi részein.

Európa időjárása erősen megosztott, s Németországot, és Franciaországot 10 fokkal hidegebb levegő érte el, így ott kellemes, kora nyári időjárást tapasztalhatnak.

Az egész országra, így Békés, és Csongrád megyére is harmadfokú hőségriasztás van elrendelve, és most érdemes komolyan venni, a napozás nem ajánlott, a bőséges folyadékbevitel azonban annál-inkább, hisz 35 fok körüli hőmérsékletek esetében nagy a kiszáradás veszélye.

Pénteken már akár 36 fokot is mérhetünk, szombaton pedig 37 fokon tetőzik a kánikula, és ekkor bizony már előfordulhatnak helyi záporok, zivatarok, melyek között lehetnek hevesebbek is, hidegfront közeleg északnyugat felől, ami a vasárnap esti, éjszakai órákban éri el Békés, Csongrád megye térségét.

Ez egyben a kánikula végét is jelenti, még hétfőn a nappali órákban is lokális, de erős zivatarok érkezése várható, melyekhez gyakran társulhat felhőszakadás, jégeső, sőt, viharos kifutószél is.

A hétfői napra már 5-6 fokkal visszaesnek a napi maximum értékek, azt követően pedig kellemes időben lehet részünk, viszont a légkör a front elvonulását követően labilis marad, és így időjárásunk csapadékos jellege keddre is átnyúlik Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.