Friss időjárásjelentés

Nagy változás várható Békés, és Csongrád megye időjárásában!

- Hirdetés

Komolyabb változás előtt áll Békés, és Csongrád megye időjárása, s  az elmúlt évekhez viszonyítva hamar ránk ijeszt a tél, bizony meglepő reggelek jönnek, de nappal se lesz melegünk, s lássuk is, milyen időjárás várható a folytatásban.

A mögöttünk álló szombati napon kellemes kora őszi időjárásban lehetett részünk, 16-17  fokot mutattak a hőmérők kissé élénk délnyugati szél jellemezte térségünket, a szombati nap első felén a napsütésé majd délután már a felhőké volt a főszerep, megközelítette tájainkat a hidegfront.

A szombat esti órákban a front elérte Békés, s Csongrád megyét, északnyugataiba módosult a légmozgás s csapadékzónák érkeztek északnyugat felől. Több helyen jelentősebb mennyiségű, 5-8 mm-t meghaladó eső hullott, főleg Békés megye északnyugati tájain, például Mezőberény térségében.

Vasárnap hajnalban erősödő északkeleti légmozgásra ébredhettünk, s egy anticiklon épül ki, és így ennek köszönhetően napokig elkerülik a frontok, és ciklonok Békés, s Csongrád megye térségét, és a mai napon már csak 13-14 fokon tetőznek a hőmérsékletek, de az élénk légmozgás miatt is hőérzetünk csak 9-10 fok körül alakul majd, nincs mit szépíteni, kellemetlen vasárnap áll előttünk.

A vasárnap még a gyakori felhőátvonulásokról szól majd, azonban estére mérséklődik a légmozgás, és az égbolt is tisztulni kezd, a beszivárgó hideg légtömegek hatására további lehűlés várható, s a hétfő reggeli órákban fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek, s ami az autósokra veszélyt jelenthet, kanyarokban, erdősávokban útlefagyások keletkezhetnek.

Hétfőn már a napsütésé a főszerep 13 fok várható a délutáni órákban, de azért melegünk nem lesz.

Északkelet felől tovább folytatódik a hideg légtömegek beáramlása, s így kedd reggel akár fagypont alá is süllyedhetnek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében, s ködmezők is képződhetnek.

Szerdától lassú, mérsékelt felmelegedés kezdődik, de csütörtökön újabb hidegfront érkezése várható.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.