Friss időjárásjelentés

Nagy viharok vetnek véget a hőségnek Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés
0 Shares

Földünk éghajlata, és egyben időjárása teljesen felborult. Míg Brazíliában havazott, addig a Föld számos pontján 45 fok fölé emelkedtek a hőmérsékletek, és még Kanadában is, ami ritkaság. Békés, és Csongrád megyében a melegrekordok dőltek meg, azonban az előttünk álló napokban nagy viharok várhatóak, így lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Bizony Békés megye északkeleti részein 40 köré emelkedtek a hőmérsékletek a szerdai napon, azonban a Dunántúlt már elérte egy markáns hidegfront, ott már a szerda délutáni órákban heves zivatarok voltak, és a Dunántúlon a mai napon szerdán, már csak 30 fok magasságában tetőztek a hőmérsékletek, az ilyen időjárásnak a Balatonnál nyaralók bizony nem örülhettek.

A néhány fokkal hidegebb, s igen labilis légtömeg a szerda esti órákban már eléri először Csongrád majd Békés megye tájait is, s így az esti óráktól már heves zivatarok érkezhetnek először Csongrád majd Békés megye nyugati tájaira is szóval kijelenhetjük, hogy igen meredek, s veszélyes napok állnak előttünk mert csütörtökön már nagyon labilis légtömegek érkeznek, és így akkor már Békés, és Csongrád megye teljes területére rendkívül heves zivatarok, sőt viharok érkeznek.

Sok cellát viharos kifutószél, felhőszakadás, és sajnos jégeső is kísérhet, ami most nagyon nem hiányzik.

Intenzívebb viharok környezetében akár 90 km/h-t meghaladó széllökések is befuthatnak, melyek fákat dönthetnek ki, épületekben tehetnek jelentős károkat, és villanyvezetékeket is megrongálhatnak, és akár sok településen áramszünetet okozhatnak a viharos zivatargócok a csütörtöki napon.

A front 5-7 fokos enyhülést is hoz magával, így szerdán már csak 34 fok magasságában tetőznek majd a napi maximum hőmérsékletek, ami ugyan még mindig nagyon magas de ez egy ilyen nyár most, péntek délután újabb erős hidegfront érkezik heves zivatarokkal, így hétvégén már csak 30 fok várható Békés és Csongrád megye térségében.

Időjárásunk záporos, zivataros jellege egészen hétfőig megmarad, aki teheti ne parkoljon fák alá, nagyon vigyázzunk magunkra, és egymásra, mert igen veszélyes napok állnak Békés, és Csongrád megye lakosai előtt, vigyázzunk értékeinkre, kisállatainkra, és virágainkra.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzést írta: Gubár András Meteorológiai szaktanácsadó

0 Shares