Érdekességek

Nagyon jó hír a horgászoknak!

- Hirdetés

Igazán örömteli hír, hogy újabb, s komoly telepítést könyvelhetnek el a hazai horgászok, ezúttal a Tiszán történt komolyabb haltelepítés, ami ritkaságnak számít Magyarországon, és példája követendő, s hiszen a hazai vizeken van mit tenni, ez egy jó irány lehet.

Mintegy hatszázezer forintot ér az az adomány, amellyel a Szegedfish Kft. támogatja most a tavaszi tiszai haltelepítést. A gazdaság már 30 mázsa őshonos szürkeharcsát ajánlott fel a megyei horgászszövetségnek számolt be a hírről a Délmagyar.

Mint írják, a harcsákat kedd délelőtt vitték át a Fehér-tóról a Tiszába. A harcsák zöme harminc-negyven centis volt, de akadt a szállítmányban egy-két nagyobb, kilós, kétkilós példány is.

A halastavakba, holtágakba általában nem szoktak harcsát telepíteni, mert a nagyobbra növő példányok már a pontyokat is megeszik, de a folyókban jó helyük van, találnak maguknak elegendő ennivalót.


A harcsaadományt Szegednél engedték szabadon, de a szövetség szokott halat telepíteni a Tiszába más helyeken is. A Hódmezővásárhelyhez tartozó szakaszon egy hete 15 ezer kis kecsegét engedtek a folyóba. Ezt a halfajt évek óta nem szabad kifogni, mert az állománya a duzzasztók megépítése óta csökken, derül ki a cikkből.

Forrás: delmagyar.hu