Hírek

Nagyon jó hír az autósoknak!

- Hirdetés

Mindenki döbbenten figyelte, az elmúlt hónapokban az üzemanyagárak ámokfutását, s akár benzinről, és akár gázolajról beszélünk, ezúttal végre megkönnyebbülhetünk, s nem hogy stagnálna, hanem csökkenni kezdenek az üzemanyagárak.

Zuhan az olaj ára, s ami leginkább a magas USA-beli olajkészletek miatt indult ezúttal meg. Kedvezőtlen gazdasági adatok érkeztek Németországból, illetve kérdéses, hogy az OPEC júniustól újra megállapodik-e a kitermelés csökkentésről.

4 nap alatt újra 70 dollár alá ment be a Brent hordónkénti ára, ami több mint 5%-os csökkenést jelent.

A dollár gyengült a forinttal szemben a héten, így újra 290 forint körül mozog a dollár árfolyama, s ami a tavalyi ekkori szinthez képest azért jóval magasabb a rövid távú adatokat nézve, fél százalékos gyengülés.

Mindkét tényező alakulása elősegíti a benzin és gázolajár itthoni csökkenését. S ennek mértéke szerdától akár 4-6 forint is lehet.

A hosszú ideje tartó áremelkedések után végre most jelentősebb árcsökkenést is tapasztalhatunk a hazai kutakon: a benzin ára bruttó 3 forinttal csökken szerdán, a gázolaj ára pedig literenként 6 forinttal. A hét közepétől pedig 409 forint a benzin átlagára, a gázolajat pedig már 410 forintos átlagáron tankolhatjuk a hazai kutakon.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Forrás: holtankoljak.hu