Mezőgazdaság

Néhány napig tart a didergető hideg

- Hirdetés
0 SharesElőrejelzések

2018. február 25., vasárnap • 10:38 Néhány napig tart a didergető hideg

-- Hirdetés

Az extrém hideg idő napok kitart majd, csütörtökön az ország nagy részén havazás várható, azonban ez jelentheti az erős fagyok végét. Péntektől a hőmérők higanyszála többfelé 0 fok főlé kúszik.

Hétfőn eleinte napos idő várható, majd dél felől egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, a déli, délkeleti megyékben vastag felhőtakaró alakul ki, amelyből hószállingózás, havazás előfordulhat. Az északi, északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, a havas területeken hóátfúvást okozva. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -általában -8 és -15 fok között alakul, de a hóval borított, szélvédett tájakon -15 fok alatti értékek is előfordulnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és -8 fok között alakul.

Kedden túlnyomóan borult lesz az ég, csupán estefelé kezd el szakadozni a felhőzet dél felől. Több helyen várható havazás. Az északi szél helyenként megerősödik, a hóval borított tájakon hófúvást okozva. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és -15, a legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és -10 fok között alakul.

Szerdán szakadozott felhőtakaró mellett néhány órás napsütésre is számíthatunk. Keleten eleinte még gyengén havazhat. Az északi szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -10 és -17 fok között valószínű, de a havas, szélvédett tájakon -20 fok körüli értékek is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és -10 fok között alakul.

Csütörtökön kezdetben kevés lesz a felhő, majd napközben délnyugat felől erős felhősödés kezdődik. Délutántól egyre több helyen várható havazás, délen ónos eső, fagyott eső is. A keleti, délkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -10 és -16 fok között várható, de a gyengén felhős, havas tájakon kevéssel -20 fok alatti értékek is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -7 fok között alakul.

Pénteken borult lesz az ég. Több helyen várható csapadék. A havazást egyre nagyobb területen váltja fel havas eső, ónos eső, fagyott eső, majd eső. A keleti, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul.

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szórványosan előfordulhat eső, havas eső, néhol ónos eső is. A déli, délnyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>